INSIDER

Megszólalt a budapesti nő: ezért ásta el élve a cicákat, nem akart rosszat

A nő szerint a kiscicák éhen haltak volna, ő csak meg akarta kímélni őket a további szenvedéstől.
  • Szerző: Ripost

Élve elásott három fekete cicát egy 64 éves nő Budapesten, a XXIII. kerületi Fűzfa közben, egy társasház udvarán pénteken. Egy szomszéd értesítette a rendőröket, akik egy állatvédővel még élve ki tudták ásni a kölyköket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Police.hu

A nyugdíjas Ancsa a történtekről a Borsnak nyilatkozott. „Az egyik kezemmel fogtam a lapátot, a szemeimet behunytam, a másikkal pedig beletettem őket a gödörbe fejjel lefelé. Elmebetegnek, szörnyetegnek hisznek és neveznek, pedig a régi rendszerben ez teljesen bevett szokás volt, az újszülött cicákat rengetegen fojtották vízbe, vagy temették a föld alá” – mondta az asszony, aki máskor is csinált már ilyet.

„A szomszédasszony ébresztett fel, hogy segítsek rajta, mert a cicákat magukra hagyta az anyjuk, s már két napja az ablaka alatt nyávognak, amitől nem tudnak aludni. Senki nem adott nekik enni, éhen haltak volna. Én csak meg akartam kímélni őket a szenvedéstől, de nem ástam elég mélyre. Jót akartam, de rosszul sült el” – tette hozzá.

Az udvaron négy macska is él, de Ancsa szerint nincs köztük a kiscicák anyja. Az állatkínzással gyanúsított Ancsa egyébként állatbarátnak tartja magát, a férje mellett lakását két kutyával és két fekete macskával osztja meg, és eteti az udvaron élőket is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?