Létrehozva: 2021.12.01.

Megszavazta az Országgyűlés: a parlamenti választással egy időben lehet a gyermekvédelmi népszavazás

Az Országgyűlés kedden elrendelte a kormány által a gyermekvédelmi törvény elfogadása után kezdeményezett népszavazást. Az erről szóló határozat szavazásán a kormánypárti képviselők mellett csak néhány független képviselő vett részt, az ellenzéki frakciók nem voksoltak.

Megszavaztuk! Európában először nálunk lesz népszavazás a gyermekvédelem kérdésében – írta közösségi oldalán Hollik István, a Fidesz kommunkiációs igazgatója, majd kiemelte, hogy a baloldal nem szavazott, nekik ez nem fontos.

Az országgyűlési határozat négy kérdést tartalmaz, ezek a következők:

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  • „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?”
  • „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?”.
  • A parlament a kérdésekről egyenként szavazott. Sorrendben a következő szavazati arányok alakultak ki:

  • első kérdést 123 igen szavazat, egy tartózkodás,
  • a másodikat 124 igen szavazat, egy tartózkodás,
  • a harmadikat 125 igen szavazat,
  • míg a negyedik kérdést 125 igen szavazat, egy tartózkodás mellett fogadták el.
  • A határozat tartalmazza azt is, hogy ha az országos népszavazást önmagában bonyolítják le, akkor a költsége 12,6 milliárd forint – függetlenül a kérdések számától, ha azokról egy napon szavaznak –, ha azonban az országgyűlési választással egyszerre tartanak népszavazást, akkor a népszavazás kevesebbe kerül és csak 5,5 milliárd a költsége.

    A parlament november 9-én változtatott az országos népszavazás eljárásán ellenzéki kezdeményezésre, egyhangúlag. Ez teszi lehetővé, hogy népszavazás akár országgyűlési, európai parlamenti vagy önkormányzati választással egyszerre is tartható. Eltörölték ugyanis azt a korlátot, miszerint referendum nem tűzhető ki az ezen választásokat megelőző és követő 41 napon belüli időpontra.

    A kormány által kezdeményezett országos népszavazás elrendeléséről szóló előterjesztés megvitatásával folytatta a munkáját az Országgyűlés kedden

    Vejkey Imre (KDNP), az igazságügyi bizottság elnöke expozéjában kifejtette: a Brüsszel-Strasbourg-Soros triumvirátus” az elmúlt hónapokban újabb támadásokat indított Magyarországgal szemben a gyermekvédelmi törvény miatt. „A magyar gyermekvédelmi törvény azért csípi a szemüket”, mert nem engedi a szexuális propagandát sem az óvodákban, sem az iskolákban, sem a televíziókban, sem pedig a reklámokban” – sorolta.

    Közölte: azt sérelmezik, hogy nálunk nem lehetséges az, ami Nyugaton már állandósult, vagyis hogy az LMBTQ-aktivisták nem járhatnak be az óvodákba és az iskolákba, és nem végezhetnek ott szexuális felvilágosítást. Mindezt nemcsak sérelmezik, hanem már fenyegetőznek is, ezért indítottak kötelezettségszegési eljárásokat – mondta.

    Felidézte: „az Európai Unió alapító atyái azt mondták, hogy Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz, és “ez utóbbi fordulat látszik most megvalósulni”. Míg Magyarország az alaptörvénye által újra magára talált, „addig a világ magát fejlettebbnek mondó fele rommezővé változtatta az európai szellem színterét, erőszakosan eltorzítva a nemzeti és keresztény értékeket” – fogalmazott.

    A képviselő szerint a Nyugat „valóságos elkereszténytelenedésen” ment keresztül, sőt már ott tart, hogy saját gyökereit nemcsak tagadja, hanem kifejezetten irtja is. Fel kell lépni a társadalmi fejlődés “lidérctüzeivel” szemben, ezért kell kiállni a gyermekeink védelmében, „ezért nem tűrhetjük a liberális elnyomást” – jelentette ki.

    Hangsúlyozta:

    amikor a nemzetre nehezedő nyomás ilyen erős, akkor „csak a közös népakarat tudja megvédeni hazánkat”, ezért van szükség a népszavazásra.

    Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerint ma olyan a világ, hogy alapvető biológiai, természeti, Isten adta törvények kérdőjeleződnek meg, ezeket próbálják meg valakik felülírni.

    Egy elbizonytalanodó világban a gyermekekben a bizonytalanságot próbálják erősíteni és nem olyan nevelési módszereket alkalmazni, amelyben a biológiai nem, a hagyományos családi szerepek és a nemzeti gondolat fontossága a kellő mértékben és kellő súllyal jelenik meg” – fogalmazott, jelezve: ezen, a nyugati világban tapasztalható jelenségek ellen a jog és az alkotmányosság eszközeivel is fel kell lépni.

    Azt mondta, az LMBTQ-lobbi rendkívül erőszakos módon aktív propagandát kezdett a kiskorúak szexuális nevelésével kapcsolatban is, a nyugati országokban az óvodákban, az általános iskolákban különböző, szexuális nemátalakító műtétek elvégzésére, illetve a nemi identitás általában vett megkérdőjelezésére biztatják a gyermekeket.

    Ez elfogadhatatlan – jelentette ki, úgy értékelve: komoly civilizációs küzdelemről van szó, és Magyarországnak ki kell tartania a zsidó-keresztény alapok mellett, meg kell hallgatni a magyar emberek akaratát.

    Orbán Balázs azt mondta, az Egyesült Államokban, a nyugati európai országokban ezekről a társadalmi változásokról nem kérdezték meg az embereket, hasonlóan az illegális migrációhoz.

    Úgy összegzett, a kormány arra tesz javaslatot, hogy a magyar emberek a genderpropaganda kérdésében is – hasonlóan az illegális migrációhoz – népszavazáson nyilvánítsák ki akaratukat.

    A kormány egyértelművé is teszi pozícióját, azt gondolja, nemet kell mondani a szülői beleegyezés nélküli LMBTQ-propagandára az iskolákban – mondta.

    Kitért arra, hogy ha az országgyűlési választást és a népszavazást egy napon tartják, jelentős források takaríthatók meg.

    Selmeczi Gabriella (Fidesz) unikálisnak nevezte, hogy népszavazáson kérdezik meg a választópolgárokat erről a kérdésről. Mi ez, ha nem demokrácia? – kérdezte, szóvá téve a brüsszeli kifogásokat a magyar demokrácia működésével kapcsolatban. Szerinte Brüsszel szokott az emberek feje felett dönteni.

    A képviselő Brüsszel viselkedését rendkívül álságosnak nevezte, mondván, az oktatás nemzeti hatáskörbe tartozik. Arra szólított fel: el a kezekkel a gyermekeinktől!

    Közölte, a népszavazáson az ellenzéki szavazók is lehetőséget kapnak arra, hogy gyermekeik védelme érdekében elmondják véleményüket. Reményét fejezte ki, hogy az ellenzéki képviselők sem akarják kitenni gyermekeiket az LMBTQ-propagandának. Megjegyezte, bízik abban, az ellenzéki képviselők vitától történő távolmaradása nem azt jelenti, hogy támogatják az LMBTQ-propagandát.

    Elmondta, nem akarják, hogy az óvodákban, az iskolákban a szülők háta mögött érzékenyítés folyjon. A gyermekek nevelése, különösen a szexuális nevelése a szülők joga és dolga – jelentette ki.

    Selmeczi Gabriella azt mondta, a végsőkig hajlandók küzdeni az alapértékek védelméért. A népszavazás eredményeként kialakuló szabályozás a valódi társadalmi többségen alapul majd és nem a hangos, elvtelen kisebbség csapongásán – fogalmazott.

    Nem akar válaszolni a népszavazás ostoba kérdéseire a baloldal miniszterelnök-jelöltje – Márki-Zay Péter erről az M1 riporterének beszélt azok után, hogy az országgyűlés elrendelte a népszavazás kiírását. A politikus elmeháborodottnak nevezte a szülői engedély nélküli nemváltó műtétek gondolatát, de leszögezte, hogy ha hatalomra kerül, akkor eltörli a gyermekvédelmi törvényt – tudhattuk meg az M1 Híradójából.

    Márki-Zay Péter az M1 riporterének kérdésére is egyértelművé tette, hogy ha tehetné, eltörölné a gyermekvédelmi törvényt. Tehát nem védené meg a kiskorú gyermekeket például a szexuális fejlődésüket befolyásoló, vagy a nemváltoztatást népszerűsítő médiatartalmaktól, mint ahogy azt sem korlátozná, hogy az iskolákban a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak. „Egyből el fogjuk törölni ezt a borzasztó törvényt. Igen” – fogalmazott a baloldal miniszterelnök-jelöltje, majd hozzátette: „Ki az az elmeháborodott, aki azt gondolja, hogy szülői engedély nélkül akar bárki Magyarországon, vagy bárhol a világon óvodás gyerekeknek nemet változtatni”.

    Márki-Zay Péter szerint a törvény gyűlöletkeltő és ő az LMBTQ-lobbi kiskorúakat célzó propagandáját nem tartja valós problémának.

    A baloldal közös miniszterelnök-jelöltjének arra ugyanakkor nincs ötlete, hogy mit tenne akkor, ha kiderül, hogy tévedett és mégis valós a probléma. A baloldal miniszterelnök-jelöltje ostoba kérdéseknek nevezte a gyermekvédelmi törvény megvédéséről szóló népszavazáson témáit is, amikre ő nem is akar válaszolni. Az országgyűlés keddi ülésén döntött arról, hogy a gyermekvédelmi törvény megvédéséről népszavazást tartanak 2022 tavaszán. A baloldali pártok az erről szóló parlamenti vitát és a szavazást is bojkottálták. baloldal képviselőit hiányolta a KDNP vezérszónoka a gyermekvédelmi népszavazás elrendeléséről szóló vitában. Nacsa Lőrinc a teljesen üres padsoraik előtt arról beszélt: a baloldal azt szeretné, ha az LMBTQ-propaganda beférkőzhetne a magyar óvodákba és iskolákba.
    A kormány részéről a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára azt mondta: a népszavazás eredménye kötelező hatállyal bír majd. Orbán Balázs úgy fogalmazott:

    az LMBTQ-lobbi rendkívül erőszakos módon aktív propagandát kezdett a kiskorúak szexuális nevelésével kapcsolatban, ami szerinte elfogadhatatlan.

    „Nem volt még olyan demokratikus nyugati ország, amelyik megkérdezte volna a saját állampolgárait, hogy egyetértenek-e ezekkel a fejleményekkel, egyetértenek-e, hogy az állam ezekbe az irányokba indul el. Ilyen értelemben a helyzet sajnos rendkívül hasonló az illegális migráció kérdéséhez” – szögezte le Orbán Balázs. A vitát és a szavazást is bojkottálták a baloldali összefogásban részt vevő frakciók, egyedül az LMP adott ki egy közleményt, melyben gyűlöletkeltőnek nevezte a párt a népszavazást. Az Országgyűlés végül támogatta a gyermekvédelmi törvényről szóló népszavazás kiírását, a kérdésekről egyenként szavazva. Egy korábbi módosító indítvány pedig azt is lehetővé teszi, hogy a referendumot egy napon tarthassák meg a 2022 tavaszán esedékes országgyűlési választásokkal – mondta az M1-nek a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté arról is beszélt, hogy

    ezzel mintegy hétmilliárd forintot spórolhatna meg a központi költségvetés.

    Lesz gyermekvédelmi népszavazás. Ez várhatóan a jövő év első felében lezajlik. Az Országgyűlés négy kérdésben döntött így. Természetesen a baloldal nem vett részt sem a szavazásban, sem a szavazást megelőzően a vitában. Ez persze nem előzmény nélküli, mert már a gyermekvédelmi törvény elfogadásakor komoly támadást intéztek nemcsak itthon, hanem Brüsszelben is a gyermekvédelmi intézkedések irányába. És mi azt gondoljuk, hogy az a leghelyesebb, ha az emberek népszavazáson döntik el ezt a vitát
    – fogalmazott Kocsis Máté.

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Elárulta, milyen nőre vágyik a TV2 sztárja

    origo.hu

    G.w.M elmondta, mitől érzi nőnek magát egy nő

    borsonline.hu

    Lövéshangokra riadtak fel a szegediek, a város több pontján is észlelték a különös zajt

    magyarnemzet.hu

    Akkora a baj Pécsett, hogy a rendőrség engedélyezte a vadászatot a belvárosban

    ripost.hu

    Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

    magyarnemzet.hu

    Kocsis Máté tiszta vizet öntött a pohárba Magyar Péter kijelentésével kapcsolatban

    origo.hu

    Rengeteg ukrán embert mészárolhatnak le az új ukrán taktika miatt

    mindmegette.hu

    Megdöbbensz, ezért kérik el a személyidet ha az Aldiban vásárolsz

    origo.hu

    Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

    videa.hu

    Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

    ripost.hu

    3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

    magyarnemzet.hu

    Az Orbán-gyűlölő Lilu hatalmas öngólt lőtt, ezt nagyon benézte

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    POLITIK

    Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

    POLITIK

    Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

    POLITIK

    Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

    POLITIK

    Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

    POLITIK

    Menczer Tamás: A valaha volt legerőteljesebb EP-kampányt kezdtük el

    POLITIK

    Újabb fegyvergyárakat építenek az oroszok

    POLITIK

    Ukrán drónok felgyújtottak egy orosz üzemanyag bázist

    POLITIK

    Tisztességtelen és jogszerűtlen amit Magyar Péter elkövetett