POLITIK

Megkérdezték a magyar fiatalokat, mit gondolnak az oltásról

Érdekes felmérést készített a Metropol, nem várt eredményt kaptak a kérdésben.
  • Szerző:

Megkérdezték a magyar fiatalokat, mit gondolnak az oltásról. A Metropol utánajárt, hogy milyen szempontokat vesznek figyelembe a 30 év alattiak a vakcina kiválasztásakor. A szavazás nem várt eredményeket hozott.

Megkérdezték a magyar fiatalokat, mit gondolnak az oltásról

Fotó: Pixabay.com

A fiatalok elsősorban azt szeretnék, hogy véget érjenek a korlátozó intézkedések, és visszakapják a régi életüket – ez derült ki abból a gyors közvélemény-kutatásból, amit a Metropol készített. Utánajártak annak is, hogy a 30 év alattiak élnek-e a választás lehetőségével, és ha igen, melyik vakcinát tartják a legbiztonságosabbnak.

Ha szeretnéd tudni, hogyan válaszoltak, akkor keresd a lapot terjesztőiknél vagy látogass el a metropol.hu oldalára szerdán is.

Kedden egyébként 823 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 389 622 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 85 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 13 837 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 298 773 fő, az aktív fertőzöttek száma 77 012 főre csökkent. 3979 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 318-an vannak lélegeztetőgépen. Eddig 341 958 fő kapott oltást, közülük 131 593 fő már a második oltását is megkapta. Az e heti oltási terv szerint folytatódik a regisztrált legidősebbek oltása a kórházi oltópontokon (Pfizer- és Szputnyik vakcinával), a háziorvosok pedig folytatják a 60 év alatti krónikus betegek oltását (AstraZeneca-vakcinával). Emellett több idősotthonba is visszatérnek az oltócsapatok és folytatódik az egészségügyi dolgozók második körös oltása is. Ma újabb Pfizer-vakcina szállítmány érkezett, ezzel az idősek és egészségügyi dolgozók második körös oltása folytatódik. Ma délelőtt várhatóan megérkezik az első szállítmány a kínai Sinopharm-vakcinából is.

A járványt sikerült megfékezni a következetes védekezésnek köszönhetően, de az adatok stagnálnak, ez arra figyelmeztet, hogy óvatosnak kell lenni. Európa több országában már a harmadik hullám zajlik, a brit vírusmutáns gyorsan terjed, több embert fertőz és növeli a betegek számát. A kormány ezért fenntartja és március 1-ig meghosszabbította védelmi intézkedéseket.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?