POLITIK

Mégis képviselő lehet a vascipőbe köpködő antiszemita

Az antiszemita megnyilvánulásokról ismert politikus, a jobbikos Kulcsár Gergely a párt Hajdú-Bihar megyei listáján kapott helyet – írja a Magyar Nemzet.
  • Szerző: Ripost

Kulcsár eredetileg Debrecenben indult volna egyéni képviselőjelöltként a Momentummal és az LMP-vel szövetségben, ám vállalhatatlan múltja miatt végül a két támogató párt kihátrált mögüle.

Kulcsár múltbeli, elfogadhatatlan viselkedése addig nem zavarta egyik pártot sem, míg a Magyar Nemzet fel nem elevenítette, hogy a holokausztot „kamukausztnak” nevező, a vészkorszak áldozatainak emlékére állított Duna-parti emlékmű melletti, a zsidók Dunába lövését szimbolizáló cipőkbe beleköpő, párttársainak horogkereszttel boldog új évet kívánó Kulcsár Gergelyt támogatják Debrecenben.

A visszalépést Kulcsár közösségi oldalán azzal indokolta: hisz a Jobbik–Momentum–LMP összefogás erejében, és nem szeretné, ha a személye elleni támadások rontanák a választási esélyeiket. A politikus azt állította, ő döntött a visszalépésről, a Momentum közleményé­ben viszont az állt, felkérték Kulcsárt a visszalépésre.

Azt hihetnénk, hogy a Jobbik ezek után mellőzi Kulcsár Gergelyt, de mégsem. Most egy megyei listán szorítottak helyet volt országgyűlési képviselőjüknek. Mindezt annak ellenére, hogy Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke pont Kulcsár visszaléptetését két hete még úgy magyarázta: egy hibát elkövető ember abszolút jogos belátásáról van szó.

A Jobbik egy olyan párt, ahol vannak következmények – hangsúlyozta az alelnök.

Hozzátehetjük: ha az „következmény”, hogy egyéni jelölt helyett listás jelöltként szerepeltetik Kulcsárt, akkor bizony ez a következmény elég „vicces”.