POLITIK

Megint hazudott az ellenzéki sajtó

A Legfőbb Ügyészség közleményben cáfolta egyes ellenzéki hírportálok állítását, hogy eljárást kezdeményeztek a Fidesz pécsi polgármesterjelöltje ellen.
  • Szerző: Ripost

Valótlant állított a pecsistop.hu, a szabadpecs.hu, illetve rájuk hivatkozva több más médium (például Index, HVG – a szerk.) akkor, amikor azt közölték, hogy a legfőbb ügyész eljárást kezdeményezett a pécsi polgármesterjelölt ellen.

A valóság ezzel szemben az, hogy dr. Harangozó Tamás országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére dr. Polt Péter legfőbb ügyész azt válaszolta, hogy az ügyben senki nem tett korábban feljelentést.

Azonban, mivel az országgyűlési képviselő kérdése tartalma szerint feljelentésként értékelendő, az irányadó szabályok szerint – ahogyan az más hasonló ügyekben is történik – a Legfőbb Ügyészség továbbította azt az elbírálásra jogosult nyomozó hatósághoz.

Mindezek alapján megállapítható, hogy a legfőbb ügyész vagy az ügyészség Vári Attilával szemben nem kezdeményezett büntetőeljárást, nem rendelt el nyomozást, ilyen nincs is folyamatban – áll a Legfőbb Ügyészség közleményében.

És ezeket olvastad már?