POLITIK

Megható dolgot árultak el szülőfalujában a lelőtt nyíregyházi anyáról

Sz. Valéria a faluban nőtt fel, mindenki ismerte. A sírján mindig van friss virág.

A máriapócsi temetőben nyugszik a Nyíregyházán fejbe lőtt családanya, Sz. Valéria. Õ az az asszony, akit ikergyermekei szeme láttára ölt meg S. Dan, a román származású tüdőgyógyász tavaly augusztusban, mert – az orvos vallomása szerint - a nő nem akart hozzámenni feleségül.

Férjével múlt héten közöltünk egy hosszabb interjút, amiben a férfi megcáfolta, hogy Valéria viszonozta volna az orvos szerelmét.

Sz. Valéria a faluban nőtt fel, mindenki ismerte. A sírján mindig van friss virág, nemcsak a családtagjai, ismerősei és idegenek is visznek rá rendszeresen.

- Felfoghatatlan, ami történt vele, itt nőtt fel, ismertük, szerettük, az egész közösséget megrázta, hogy ilyen kegyetlenül végeztek vele. Nagyon sokan voltak a temetésén és a mai napig sokan megállnak a sírja előtt. Bármi is az igazság, még ha meg is botlott, nem érdemelt ilyen halált – mondta az egyik helybéli asszony, aki ottjártunkkor Valéria sírja mellett állt.

Az elhunyt asszony rokonai is a közelben élnek, a nagymamájával találkoztunk, aki azt mondta, családi összefogással lehet csak enyhíteni egy ilyen tragédiát.

- A dédunokáim most itt élnek a közelünkben, nyolcévesek, ez sokkal jobb nekik, nem akartak visszamenni oda, ahol ezt a borzalmat át kellett élniük. A családban próbálja mindenki elterelni a figyelmét, de elfelejteni soha nem lehet – mondta a nagymama.

Ami nehezíti számukra a trauma feldolgozását, hogy a gyilkos orvos még három évig biztosan Romániában marad, ahol más bűncselekmények miatt szintén a büntetését tölti. Addig itthon el sem kezdődhet a gyilkossági ügy tárgyalása, még vádat sem tudtak emelni ellene. 

És ezeket olvastad már?