KÜLFÖLD

Megdöbbentő ütemben iszlámosodik Franciaország. Friss adatok!

Ma már a muszlimok 37 százaléka gondolja úgy, hogy a francia törvénykezést le kellene váltani a sariára. Az asszonyaik is szolidárisak velük. A betiltott, teljes arcot elfedő kendőt még mindig 19 százaléknyian viselik.
  • Szerző: SZM

Franciaország megdöbbentő ütemben iszlámosodik – írta a Valeursactuelles. Az IFOP közvéleménykutató intézet legújabb felmérése szerint nem is annyira a már Franciországban megszületett mzulmán hitűek jelentik a veszélyt. Ők a legkevésbé harcosak, mert “csak” 18 százalékuk gondolja úgy, hogy az országban a saria törvényhozásnak kellene uralkodnia.

A nem Franciaországban születettek között ez a meggyőződése a megkérdezettek 26 százalékának, a mostanában külföldről érkezők esetében viszont már 40 százalék, ami azt is jelenti, hogy szinte minden második bevándorlónak az a célja, hogy a saria tövénykezés szerint éljen. “Ezt főként azok gondolják így, akik erős iszlámhitű országokból érkeztek” – tette hozzá Jérome Fourquet az IFOP egyik igazgatója. Összességében ma már a francia muszlimok 37 százaléka gondolja úgy, hogy a francia törvénykezést le kellene váltani a sariára.

Az asszonyaik is szolidárisak velük. 2003-ban 24 százalékuk viselt teljes arcot elfedő fátylat az utcán. 2010-ben ezt megtiltotta egy törvény, de ennek semmilyen lényeges következménye nem volt: ma még mindig 19 százalékuk viseli ezt a betiltott ruhadarabot.

 

És ezeket olvastad már?