RIPOSTER

Megalázó módon támadják, fenyegetik a keresztényeket

Nem telik el nap, hogy ne történjen valahol a világban a keresztényeket fizikai létükben támadó vagy pusztán megalázó akció.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Franciaország

Húsz feketébe öltözött kapucnit viselő ember festékbombákkal támadt Franciaországban egy katolikus zarándokokkal teli buszra, feltartóztatva a buszt, amelyen gyerekek is voltak. A zarándokok a Mayenne megyében lévő, Párizstól nyugatra fekvő Pontmain településre tartottak, mely egy országszerte jól ismert zarándokhely, ahol 1871. január 17-én Szűz Mária megjelent. A busz utasai a jelenés 149. évfordulója alkalmából szerettek volna ellátogatni a kegyhelyre, a busz épp az egyház privát parkolójából hajtott ki, amikor a támadók körbevették és paintball pisztolyokkal megállásra kényszerítették.

Három hónap alatt ez volt a második zarándokokat szállító busz elleni támadás Caen-ben, ugyanis 2019 októberében egy Lourdes-ból hazatérő csoport buszát támadták meg.

Svédország

Kénytelenek járőrszolgálatot szervezni a svédországi Norrköping városának szíriai ortodox templománál, ugyanis az épületet ismeretlenek folyamatosan fel akarják gyújtani.

A lépésre azért van szükség, mert a múlt hét végén ismeretlen okból tűz ütött ki a Szent Mária plébánia gyülekezőtermében.Ez már a második gyanús tűzeset volt az elmúlt egy hónapban. Tavaly december 3-án valaki benzint locsolt szét a templom előtt és meggyújtotta.

Nem most fordult elő először, hogy fel akarták gyújtani a templomot. 2018 áprilisában is történt egy tűzeset, amely miatt a svéd rendőrség nyomozást is indított, de nem tudták kideríteni ki is volt az elkövető.

Ugyancsak gyújtogatás miatt Hovsjö városában a Niszibiszi Szent Jakab Katedrális közel 10 ezer eurós támogatást kap a svéd államtól, hogy 14 térfigyelő kamerát szereltessenek fel.

India

Ismeretlen személy hatolt be egy indiai templomba, majd az oltárnál lévő szentségtartóból kidobálta a megszentelt ostyákat. Az egyházmegye érseke egynapos szentségimádságra kérte a hívőket.

Január 20-án éjjel az indiai Kengeri külvárosában található templomba tört be egy ismeretlen személy. A biztonsági kamerák felvették, ahogyan a betörő a szolgálati bejáraton keresztül bejutott az Assisi Szent Ferenc tiszteletére szentelt épületbe, majd a férfi kinyitotta az oltáriszentségtartót és kidobálta a megszentelt ostyákat.

Irak

Talpukon feszületeket ábrázoló cipőket árultak az iraki kurd autonóm terület székhelyén. A helyi keresztények tiltakoztak a keresztényellenes termékek miatt.

A keresztények feljelentést tettek az ügyben. A nyomozás során kiderült, hogy az árut Törökországból importálták egy FLO nevű cégtől, ami Gaziantepben gyártotta a sértő cipőket.

„Lehetetlen megérteni az ilyen cselekedeteket. Állítólag a kurdok tiszteletben tartják mások vallását és a toleranciát erősítik a muszlimok és keresztények között” – mondta az egyik asszír aktivista.

 

címkék:
És ezeket olvastad már?