RIPOSTER

Még Gyurcsányék is elítélték a zaklatásokon gúnyolódó szocialistát

A Párbeszéd frakciójában ülő szocialista képviselő együttműködési kényszernek minősítette az utóbbi hetekben nagy vihart kavart zaklatási ügyeket, mialatt Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője nevetett a mondatokon. A kormánypártok szerint felháborító és képmutató, amit az ellenzéki politikusok tettek.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Szexuális zaklatási esetekkel viccelődött Burány Sándor. A Párbeszéd frakciójában ülő mszp-s politikus mindössze együttműködési kényszernek nevezte a zaklatást az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának hétfői ülésén. Burány kijelentéseit a mellette ülő szocialista Bangóné Borbély Ildikó nevetve hallgatta.

„Az elmúlt hetekben a közvéleményt borzoló zaklatási ügyek azok nem is zaklatásnak minősíthetők, hanem tulajdonképpen együttműködési kényszernek” – így talált fogalmazni Burány Sándor, a Párbeszéd országgyűlési képviselője.

A kormányszóvivő szerint képmutatás, hogy Burány Sándor mellett ott ült az MSZP országgyűlési képviselője, Bangóné Borbély Ildikó, aki korábban egy hasonló szexuális zaklatással kapcsolatban monoklit rajzolva a szeme alá tiltakozott az erőszak ellen, most pedig nevetgélt a kijelentésen.

Ezek az emberek képmutatóak és felháborító, amit tettek. Kíváncsi vagyok, hogy azok a frakciók, amelyekben ezek a képviselők ülnek, milyen döntést fognak hozni ezekkel a képviselőkkel és ezekkel a cselekedetekkel kapcsolatban. Mi úgy gondoljuk, hogy a szexuális zaklatásnak nincs és nem is lehet politikai színezete, azokat egyöntetűen el kell ítélni – fogalmazott fogalmazott Hollik István.

A kormányszóvivő hozzátette, ami most zajlik Gothár Péter ügyében az felháborító. Hollik István szerint a kulturális támogatás átalakítását szorgalmazó törvényjavaslatnak is éppen az a célja, hogy a felelősségvállalás is megjelenjen a színházak működésében.

Gyurcsányék végül is elhatárolódtak eszmetársaik magatartásától, Burány kijelentésétől:

A Demokratikus Koalíció elutasította Burány Sándor mondatait. Gréczy Zsolt a párt frakciószóvivője szerint a zaklatás semmilyen megközelítésből nem elfogadható, így nem tud azonosulni politikustársa kijelentésével.

Ezzel a mondattal így biztosan nem tudok egyetérteni, tehát semmiféle hatalommal való visszaélés – és a zaklatás meg ezekbe tartozik –, az nyilvánvalóan sem erkölcsileg, sem politikai alapon, sem jogilag nem elfogadható– hangoztatta Gréczy Zsolt.

címkék:
És ezeket olvastad már?