POLITIK

Még az MSZP is közelebb áll az erdélyi magyarokhoz, mint a Momentum

Még az MSZP is fontosnak érezte, hogy a magyar jelöltet támogassa a romániai elnökválasztáson. Nem úgy, mint az ultraliberális Momentum.
címkék:
  • Szerző:

Ismert, hogy Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a napokban az RMDSZ jelölte helyett egy román jelölt mellett állt ki, amivel nagy felháborodást váltott ki.

Ezzel szemben az MSZP így foglalt állást:

„Ahogy minden korábbi választáson, úgy a mai romániai elnökválasztás mai első fordulójában is fontos, hogy a romániai magyarság hallassa hangját. Ez nemcsak megmutatja a romániai magyar nemzeti közösség erejét, de azt is, hogy vannak magyar ügyek és az ezeket megoldani akaró magyar jelölt. Ez a választás is a magyarság és az RMDSZ számára egy lehetőség, esély arra, hogy megmutassa erejét, azt, hogy számolni kell vele Romániában. Arra biztatjuk a romániai magyar választókat, hogy vegyenek részt a mai elnökválasztáson és szavazzanak a magyar jelöltre, Kelemen Hunorra. Mutassuk meg, hogy a magyar közösségben van erő és szolidaritás

– olvasható az MSZP vasárnapi közleményében, amelyet Molnár Zsolt, a Nemzeti összetartozás bizottságának alelnöke írt alá.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?