Létrehozva: 2021.09.11.

Még a cégtáblák sincsenek kint Cseh Katalinék cégközpontjában

Még a cégtáblák sem láthatók azon a szécsényi ingatlanon, ahová a Cseh Katalinhoz köthető vállalatok be voltak jelentve – számolt be a Hír TV. A momentumos képviselő két cége úgy nyert másfél milliárd forintos uniós támogatást az épület felújítására és fejlesztésére, hogy ott máig egy kapavágás sem történt, holott egy hónap múlva lejár a határidő.

Vác és Szirák – ez az a két telephely, ahová több cég, köztük a Cseh Katalin által vezetett Pannónia Nyomda Kft. is be van jegyezve. A cégháló tagjai EU-s pályázatokra jelentkezve együttesen váltogatták a telephelyeket és fióktelepeket, hogy hozzájussanak a több milliárd forintnyi uniós pénzhez. A cégtáblák nyáron mindkét telephelyen láthatók voltak.

Nem úgy, mint a Nógrád megyei Szécsényben. A Rákóczi út 125. alatt álló épületen csak egy tábla hirdeti, hogy az ingatlan eladó. Ennek az ingatlannak a felújítására és fejlesztésére nyertek több mint másfél milliárd forintot a momentum EP-képviselőjéhez köthető cégek, még 2017-ben. Ide volt bejegyezve Cseh Katalinhoz köthető két cég is, amely 3D-s nyomtatást akart itt végezni. A pályázaton könnyen nyertek, mivel a város és környéke hátrányos helyzetűnek számít. A fejlesztést idén október elsejéig kellett volna elvégezni, ám máig nem történt egy kapavágás sem.

Még cégtábla sem volt

A Hír TV stábja a helyszínen a Cseh Katalinhoz köthető vállalatok cégtábláit sem látta az épületen.

Szécsény képviselő-testületében már 2019-ben szemet szúrt, hogy semmit nem csináltak Cseh Katalinék az ingatlannal, holott az épület már az önkormányzat tulajdonában volt. A város egyik képviselője két évvel ezelőtt azért fordult a polgármesterhez, hogy megtudja: a város első embere mit tud a fejlesztésről.

A nagyobbik kormánypárt helyi elnöke a Hír TV-nek azt mondta: ez valószínűleg egy fiktív telephely-bejelentés volt.

Bátran mondhatom, mint szécsényi lakos és a Nógrád megyei kereskedelmi és iparkamara alelnöke, hogy egy napot sem voltak az épületben, úgyhogy vélelmezzük ezt, hogy ez egy ilyen típusú székhelyszolgáltatás volt, ami arra irányult, hogy hátrányos helyzetű térségekben, mint amilyen Szécsény is, kifejezetten magas, 70 százalékos vissza nem térítendő támogatásintenzitások vannak, és ezt a támogatásintenzitást kihasználják.

Fekete-Győr a Momentum elnöke időközben saját korábbi szavait hazudtolta meg

„Hogyha mondjuk a Momentumnak az egyik képviselője jutna jogosulatlanul vagy a politikai kapcsolatai révén uniós támogatáshoz, őt is elszámoltatnák? ” – kérdezték tőle egy tévéműsorban.

Hát hogyne! Természetesen! Természetesen!

Cseh Katalin korrupciós botrányaival kapcsolatban ugyanakkor továbbra sem történt elszámoltatás, pedig a párt elnöke korábban a Hír TV adásában ezt kifejezetten ígérte.

Az uniós pénzek megcsapolására létrejött vállalkozások szeretnek Nógrád megyében „működni„. A régió gazdasága ugyanis elmarad a magyarországi és uniós átlagtól, így különösen magas támogatási aránnyal bír, így minimális önerő befektetésével jóval nagyobb összegeket lehet szerezni.

A probléma tehát nem azzal van, ha valaki fejleszteni, kutatni, bővíteni szeretne, hivatkozva az ott élők érdekeire. A gond ott kezdődik, amikor a társaságok a vállalásaikat figyelmen kívül hagyva csupán a pénzt veszik fel, miközben nem csinálnak semmit – írja a Magyar Nemzet.

A lap olvasója szerint a szécsényi telephelyen az említett társaságok soha nem dolgoztak, a szóban forgó pályázatok megvalósulásának pedig egyelőre nyoma sincs. Ez már csak azért is figyelemre méltó körülmény, mert a pályázatok jelentős részének megvalósítási határideje már lejárt.

A céghálózat működését leleplező Pesti Srácoknál a cikk megjelenését követően jelentkezett a Magyar Nemzet egyik olvasója, aki felhívta a lap figyelmét arra, hogy Szécsényben a vállalkozások 1,5 milliárd forintot meghaladó támogatást kaptak a Rákóczi út 125. szám alatti ingatlanra.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Egy 10 éves gyermek 38 másodperc alatt győzte le a többszörös világbajnok sportolót

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

vg.hu

Meglepő katonai szövetségest talált Oroszország

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

mandiner.hu

Franciaországban annyira súlyos a helyzet, hogy Amerika biztonsági riasztást adott ki állampolgárai számára

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

travelo.hu

Videó: Ez a somogyi település a húsvéti dekorációk mogulja

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Soros dollármédiája próbálja támogatni Magyar Pétert

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat

POLITIK

Összeáll a dollárbaloldal

POLITIK

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről