POLITIK

Mással nem ennyire szigorúak a Facebook cenzorai

Letiltották a Facebook cenzorai a Hír TV gyöngyöspatai romák botrányos kártérítésével foglalkozó riportját.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Ahogy azt a Pesti Srácok megírta, a Facebook őrei károsnak ítélték meg a Hír TV Informátor című műsorának videóját, amely bemutatta, hogy hogyan is költenék el a gyöngyöspatai romák a Soros-jogvédők által összehozott 100 millió forintos kártérítést. Nem először alkalmaz ilyen látványos kettős mércét a legnagyobb közösségi oldal, hiszen az önkormányzati választási kampány hajrájában a , az Origo és más jobboldali médiumok szavazási tájékozódást segítő anyagait is szándékosan visszatartotta, vagy akár teljesen szabotálta a Facebook.

A Hír TV Informátor stábja által közzétett videóban éppen arról beszélnek a megszólaló gyöngyöspatai romák, hogy hogyan is várják a szegregáció miatt megítélt 100 millió forintos kártérítést.

Az Informátor felvétele már több mint félmillió emberhez jutott el a közösségi oldalon, amikor az alapelvekre hivatkozva letiltották.

Facebook gyakorta durván cenzúrázza a jobboldali tartalmakat, akadályozza, vagy kifejezetten megtagadja azok hirdetéseinek a közzétételét, és mondvacsinált okokra hivatkozva tilt le jobboldali újságírókat. Választási kampányokban a nemzeti-konzervatív oldallal szemben a Facebook mindig magasabb szintre emeli a cenzúra fokozatát.

címkék:
És ezeket olvastad már?