Létrehozva: 2022.02.04.
Módosítva: 2022.02.11.

Márki-Zay aberráltnak nevezte a hagyományos családmodellt védő Alaptörvényt

Márki-Zay Péternek szokásává vált vérig sérteni a szavazókat, és nem csak a jobboldaliakat. A „migránskampány” kapcsán korábban is egyszerűnek és tudatlannak nevezte a vidékieket, és ahelyett, hogy bocsánatot kért volna, még rá is erősített. Legutóbb a hagyományos családmodellt védő Alaptörvényt nevezte aberráltnak a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

Aberráltnak és kimondottan tahóságnak tartom azt, hogy beleírták azt, hogy az apa férfi, az anya nő – erről beszélt Márki-Zay Péter az Alaptörvény kapcsán február 2-án este egyetemistáknak, a Mozaik Kör rendezvényén. Ugyan az esemény sajtónyilvános volt, de a szervezők külön kérték a média munkatársait, hogy ne készítsenek felvételt. A Mediaworks–Hírcentrum a beszélgetést követően megkérdezte a baloldal miniszterelnök-jelöltjét, aki megerősítette korábbi kijelentését, miszerint borzasztónak tartja és beteg gondolkodásra vall, hogy ezt írták az alaptörvénybe. A politikus arról is beszélt a fiataloknak, hogy nem ellenzi a marihuána legalizációját. Az eseményt megelőzően pedig a 888.hu újságíróját sértegette, aberráltnak nevezte a riportert, aki azt szerette volna megtudni tőle, hogy támogatja-e azt, hogy a férfiak szülhessenek. ‒ Márki-Zay Péter megint összevissza, nagyon zavarosan beszél ‒ nyilatkozta az esemény után a Magyar Nemzetnek Szánthó Miklós. Az Alapjogokért Központ igazgatója kifejtette, a baloldal miniszterelnök-jelöltje korábban „ostobaságnak” minősítette a rezsicsökkentést, az árstopot, böszmeségnek a 13. havi nyugdíjat, a minimálbért, és tanulatlan, ostoba embereknek nevezte a vidékieket. Utalt arra, hogy befogadná a migránsokat, de arra is, hogy számontartja, ki zsidó és ki nem zsidó a Fideszben – a gyermekvédelmi törvényt és népszavazást pedig már korábban is hevesen ellenezte. ‒ Bár az a benyomása lehet sokaknak, hogy az ilyen megnyilatkozások alkalmával a pillanat kellemetlenségével küzdő felkészületlen tanulót hallják, akit a Gondviselés igen élénk képzelőerővel áldott meg, az efféle zűrzavaros gondolatok óriási veszélyt jelentenek a társadalomra ‒ mutatott rá Szánthó Miklós. Szerinte a lényegtelenebb momentumok közé tartozik, hogy azt a kérdésfelvetést, miszerint a „férfiak is szülhetnek-e?”, aberráltnak nevezte – ezzel lényegében aberráltnak minősítette hazai baloldali szövetségeseit, akik Brüsszelben az ezt az abszurditást tartalmazó parlamenti állásfoglalást támogatták tavaly nyáron. Az igazgató úgy véli, a nagyobbik baj az, hogy Gyurcsány Ferenc „kapitánya” egyértelművé tette: eltörölné az Alaptörvény férfi és női teremtettségre, valamint a gyermekvédelemre vonatkozó szabályait – éppen azokat a kitételeket, amelyek alkotmányos gátat szabnak a genderideológiának, a gyermekekre irányuló agresszív szexuális propagandának, a szivárványos és ún. LMBTQ-őrületnek. ‒ Nem feledhető, hogy a magát világlátottnak beállító vadgondolkodó, Márki-Zay ilyen káoszos célkitűzéseiről is szavazunk majd április 3-án mind az országgyűlési választáson, mind a gyermekvédelmi népszavazás során ‒ zárta gondolatait Szánthó Miklós.

Márki-Zay Péter több alkalommal tett sértő megjegyzéseket a vidéken élő emberekre. Az egyik botrányos kijelentése december 6-án hangzott el a közösségi oldalán közzétett videóban, ahol arról értekezett, hogy a vidéki emberek tudatlanok, buták. A Gyurcsány Ferenc vezette baloldal miniszterelnök-jelöltje így fogalmazott: Azokat a döntéseket valakinek meg kell hozni, hogy például migránsszámlálós kampány kell, hiszen hogyha a pesti, belpesti liberálisok érzékenységét venném figyelembe, akkor ezt a választást már most elbuknánk. Ugyanúgy, ahogy ”18-ban is elbukták azok, akik nem tartották fontosnak, hogy felvilágosítsák a falusi, egyszerű tudatlan embereket is arról, hogy ki hozza be a migránsokat, ezt a hibát most nem fogjuk elkövetni, akkor sem, ha ez egyes ellenzékieknek nem tetszik. 

 Egy másik hétvégi videójában ismét a migráció témakörében Márki-Zay arról beszélt, milyen fontos, hogy az utolsó faluban is „mindenkinek kinyíljon a lámpa a fejében”. – Tehát, hogy ha a migráció kérdését minden, a legutolsó falu legtudatlanabb emberéhez is sikerülne eljuttatni, hogy az csak a Fidesz, nos akkor a ”22-es választásra ez óriási hatással lenne – fejtegette a baloldal jelöltje. 

 „Talán az utolsó faluban is mindenkinek kinyílna a lámpa a fejében, hogy migránsokat csak a Fidesz hoz be Magyarországra. És ezt érdemes lenne tudatni, mert még egyszer, nagyon sok ostoba ember van, aki azt hiszi, hogy a Fidesz bevándorlásellenes” – sértegette tovább az embereket Márki-Zay. 

 A baloldal miniszterelnök-jelöltje nem ekkor sértette meg először a vidéki embereket, hiszen már az október 23-i békemenetre a fővárosba érkezőket is tudatlannak minősítette. Az ATV Egyenes Beszéd című, október 25-i műsorában azt mondta: … a Telexnek a videóját ajánlom mindenki figyelmébe, ott azért nemcsak arról van szó, hogy ez nem egy szeretet- és békemenet volt, hanem gyűlölködés, de az is látszik, hogy tényleg vannak olyanok, akiknek fogalmuk sincs róla, hogy hol vannak, buszokkal odavitték őket, tömeget demonstráltak, a polgármester kipipálhatta a házi feladatát… Márki-Zay Péter láthatóan nem bánta meg ezeket a kijelentéseit, hiszen az utóbbi napokban is otrombán megsértette a falusiakat. Múlt vasárnap élőben jelentkezett a Facebook-oldalán, ezúttal kampánytanácsadójával, Simon Andrással az oldalán. A beszélgetés elején egyből szóba került, hogy több lap is felhívta a figyelmet az elmúlt hetekben arra, hogy a baloldal jelöltje eltörölné a rezsicsökkentést, hogy sürgősségi osztályokat, szülészeteket zárna be, vagy hogy támogatja a fizetős egészségügyet. Ennek kapcsán Márki-Zay elmesélt egy történetet, miszerint egy vidéki kocsmában is szembesítették egyik állításával, amire egyik aktivistája úgy reagált, hogy ott helyben fizet egymilliót, ha be tudják bizonyítani, hogy ezt mondta, mire visszakoztak beszélgetőpartnerei. Márki-Zay szerint ebből az következik, hogy „még egy vidéki kocsmában is meg lehet győzni ezzel embereket”. Tehát a vidéki kocsmákba, presszókba betérő embereket vitaképtelen és buta embereknek állította be – vonja le a következtetést a Mediaworks–Hírcentrum. Az eredeti írás ITT érhető el.

Egészen sajátos módon méltatta Gyurcsány Ferenc feleségét, Dobrev Klárát a baloldali előválasztás két fordulója között adott interjúkban Márki-Zay Péter. A baloldal jelöltje azt fejtegette, hogy Dobrev „női mivolta létére" rendkívül tehetséges politikus.

Külön büszke vagyok arra, hogy nő létére ilyen kiváló, a legjobb eredményt érte el az első fordulóban- dicsérte Gyurcsány feleségét az ATV Egyenes beszéd című műsorában Márki-Zay.

Ugyanebben a műsorban egy másik alkalommal úgy fogalmazott:női mivolta létére Magyarországon ebben a versenyben ő volt a legsikeresebb politikus.

Ekkor a műsorvezető látható megrökönyödéssel visszakérdezett: az fontos szempont, hogy Dobrev Klára nő? A baloldal jelöltje erre úgy válaszolt: „Azt látom, hogy a magyar társadalom sokkal felvilágosultabb és jobb gondolkodású ebben a kérdésben, mint ahogy azt sokan feltételezték."

 

Márki-Zay Péter szavaiból az derül ki, hogy lebecsüli a nőket, illetve meglepődött azon, hogy a magyar társadalom annyira „felvilágosult", hogy egy női politikus is sikereket érhet el. A baloldali jelölt tehát egyszerre sértette meg a nőket és az egész társadalmat, amelyről előzetesen rosszabb gondolkodást feltételezett - írta cikkében az Origo.

Nem ez volt az első olyan nyilatkozata, amelyben a nőkről általánosító és sértő megjegyzéseket tett. Amint arról beszámoltunk, Márki-Zay Péter korábban egy állítása szerint Fidesz-szimpatizáns levele és egy kitöltött keresztrejtvény alapján vont le messzemenő következtetéseket. Akkor így fogalmazott: "...ez a vidéki Fidesz-szavazó küldött nekem egy teljesen megfejtett keresztrejtvény-újságot. Tehát fantasztikus, ez a szegény asszony, lehet, hogy egyébként asszony, nem tudom, a helyesírása alapján gondolom csak."

Márki-Zay a szerinte rossz helyesírásból arra következtetett, hogy a levél írója csak nő lehetett. Aztán így folytatta a sértegetést: „Hát szépséghibája csak, hogy ez az asszony egy olyan újságot küldött, amiben az egyik keresztrejtvény ugyan nem volt megfejtve, a többi ugyan meg volt fejtve, de ebben benne van a megoldás is mindenhol. Tehát nem tudjuk, hogy ő mennyire saját kútfőből tudta megfejteni."

A baloldal jelöltje ezzel a kijelentésével kétségbe vonta az - általa feltételezetten - női levélíró szellemi képességeit, szerinte ugyanis nem biztos, hogy képes lett volna megfejteni a keresztrejtvényt.

Amint arról már több írásunkban beszámoltunk, Gyurcsány jelöltje rendszeresen becsmérli a vidéki embereket, tudatlannak, bunkónak, ostobának nevezve őket. A fent idézett példa előzménye az volt, hogy egy másik videójában Márki-Zay úgy fogalmazott: hogyha egy vidéki városban a Fidesz összegyűjti a legjobb embereit, akkor valószínűleg egy keresztrejtvényt nem tudnának megfejteni.

Márki-Zay folyamatosan támadja a különböző társadalmi csoportokat, így rendszeresen tesz gyűlölködő megjegyzéseket a falusi emberekre is, ostobának, bunkónak, tudatlannak nevezve őket. – Az, hogy vannak vidéken bunkók, az nem azt jelenti, hogy minden vidéki bunkó – mondta egy korábbi videóban, egyfajta bocsánatkérésnek szánva. Aztán kiderült, hogy valójában csak önmagára és néhány más vidéki polgármesterre gondolt, mint akik nem „bunkók."

Arról is beszélt máskor, hogy „a szegény, tudatlan vidékieket fel kell világosítani", méghozzá úgy, hogy budapesti aktivistáknak kell eljuttatni a baloldali propagandát a vidékiekhez, ehhez pedig gyakorlatilag meg kell szállni a településeket.

A baloldal kormányfőjelöltje egy levél és egy kitöltött keresztrejtvény alapján több általánosító, ráadásul a nőket sértő következtetést is levont, mutat rá az Origo.

Márki-Zay ugyanis még tavaly áprilisban, egy heti értékelőben azt állította, hogy soha nem nevezte bunkónak a vidékieket, de vannak olyan buta emberek, akik ezt félreértették. A félreértés „alátámasztására” a következő történetet mesélte el: „Például a keresztrejtvényfejtős megoldás, és tessék elképzelni, hogy küldtek nekem, ez a vidéki Fidesz-szavazó küldött nekem egy teljesen megfejtett keresztrejtvény újságot. Tehát fantasztikus, ez a szegény asszony, lehet, hogy egyébként asszony, nem tudom, a helyesírása alapján gondolom csak. Hát szépséghibája csak, hogy ez az asszony egy olyan újságot küldött. amiben az egyik keresztrejtvény ugyan nem volt megfejtve (itt mutatta a borítóképet), a többi ugyan meg volt fejtve, de ebben benne van a megoldás is mindenhol. Tehát nem tudjuk, hogy ő mennyire saját kútfőből tudta megfejteni” - magyarázta Márki-Zay.

 

A baloldali miniszterelnök tehát egyrészt a vélhetően (szerinte) rossz helyesírásból arra a következtetésre jutott, hogy egy nő küldhette a levelet. Ez pedig arra enged következtetni, hogy Márki-Zay úgy látja, hogy a nők nem tudnak helyesen írni. 

Másrészt kétségbe vonta, hogy a levél írója saját erőből képes lett volna megfejteni a keresztrejtvényt. Mindezt gúnyos jelzőkkel, fölényeskedő stílusban adta elő a videóban, ezzel is megsértve a szóban forgó „szegény asszonyt.„

A fent idézett példa előzménye az volt, hogy egy másik videójában Márki-Zay úgy fogalmazott ”ha egy vidéki városban a Fidesz összegyűjti a legjobb embereit, akkor valószínűleg egy keresztrejtvényt nem tudnának megfejteni„.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje a migráció kapcsán korábban azt mondta, hogy ”szerencsétlen, megtévesztett, tájékozatlan vagy ostoba emberek„ szavaznak a Fideszre, akik jellemzően vidékiek.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nyolcéves eltiltást kapott a vb-n ezüstérmes magyar sportoló

origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

mindmegette.hu

Szabi, a pék 12 legjobb péksüteménye húsvétra: ezekkel a receptekkel garantált a siker

vg.hu

Reagált a Budapest Airport a 729 forintos bőrönd-kiárusításra

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

mindmegette.hu

Káoszt hozhat a húsvét a boltokban: a Lidl, az Aldi és a Penny nyitvatartása is érintett

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat

POLITIK

Összeáll a dollárbaloldal

POLITIK

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

POLITIK

Már több mint 380 ezren látták a Varga Judit-interjút