Úgy fogalmazott, hogy továbbra is lehetőség lesz közterületeken aláírni a petíciót, de most el is megyünk minden állampolgárhoz, bekopogtatunk hozzájuk, és megkérdezzük, egyetértenek-e velünk. Hangoztatta azt is, hogy a baloldal „az előválasztásnak nevezett showműsor keretében” közel egy hónap alatt 160 ezer aláírást gyűjtött össze, jóval kevesebbet, mint a Fidesz-petíció szűk három hét alatt. Hollik István szerint Gyurcsány Ferenc többször is bizonyította, hogy nem a magyar nemzeti érdek vezérli, hanem a hatalom megragadása és az abban maradás. Kijelentette, hogy annak idején miniszterelnökként azt a baloldalt vezette, amely „folyamatosan adókat emelt, és úgy kezelt válságot, hogy megszorításokat vezetett be”. „2022 arról fog szólni, hogy ezt a politikát visszaengedjük-e a hatalomba, vagy sem” – szögezte le, rámutatva, hogy ma is Gyurcsány Ferenc a baloldal vezetője. A 2006-os eseményekkel kapcsolatban a Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta, hogy „ami 15 évvel ezelőtt történt, az menthetetlen, megmagyarázhatatlan és elfogadhatatlan”. Ezt a baloldali politikusok is tudják, csak éppen Gyurcsány Ferenc „bedarálta őket maga alá” – tette hozzá. Szerinte ezért „nem merik kimondani”, hogy Gyurcsány Ferenc „a múlt, amelyet nem szabad visszaengedni, hiszen Magyarország ma jó úton halad, és azt kell mondanunk, hogy Magyarország további erősödésében, felemelkedésében a legnagyobb kockázatot ma Gyurcsány Ferenc jelenti”.
Az aláírásgyűjtés célja, hogy az emberekben tudatosuljon: a baloldal nem akar mást, mint visszahozni a 2010 előtti Gyurcsány-korszakot. Ebben az időszakban a bukott miniszterelnök rendőrterrort vezényelt békés megemlékezők ellen, és csődbe vitte az ország gazdaságát. Az egyik legtragikusabb intézkedés a külföldi tulajdonú bankok kedvéért szabadjára engedett devizahitelezés volt, amely több százezer családot nyomorított meg.
Emlékezetes, hogy amikor a baloldal hatalmon volt, az ország eladósítása mellett visszavonta a támogatott forintalapú hiteleket is, és megszüntette a Fidesz-kormány által bevezetett otthonteremtési támogatást is. Majd ezek után Gyurcsányék szabadjára engedték a devizahiteleket, amivel egyértelműen a külföldi tulajdonú bankoknak kedveztek (hiszen ezek anyabankjai tudtak devizát biztosítani fedezetként a magyar leánybankjaiknak, ugyanez egy magyar tulajdonú banknak sokkal nehezebben ment). A támogatott forinthitelektől megfosztott magyar családok arra kényszerültek, hogy devizahiteleket vegyenek fel, elsősorban svájci frankban, emiatt pedig 2008 után, amikor Gyurcsány gazdaságpolitikája miatt a forint árfolyama összeomlott, óriási adósságspirálba kerültek, és elvesztették szinte mindenüket. A GYURCSÁNY–BAJNAI-KORSZAK ALATT SZÁZNEGYVENSZERESÉRE NŐTT A CSALÁDOK DEVIZAHITEL-ÁLLOMÁNYA, ÉS KÖZEL 750 EZER CSALÁD OTTHONÁRA TETTÉK RÁ KEZÜKET A BANKOK. 2008 végére ugyanis a svájci frank 2002-2003-as 160 forint körüli árfolyama előbb 220 forintra, majd egy drámai időszakban 270 forintra módosult, ami azt jelentette, hogy a magyar családok törlesztendő tartozása is megnőtt. Ráadásul mivel a bankok a kamatok mértékét is megváltoztatták, így nemcsak az árfolyamváltozás mértékével, hanem sokkal többel. A magyar családokat végül az Orbán-kormány mentette meg a végleges eladósodástól. A Gyurcsány- (majd Bajnai-) kormány idején, ahogy Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a napokban emlékeztetett, brutálisan megugrott a bankok számára előnyös hitelszerződések száma, melyeket sok esetben egyoldalúan módosítottak is, természetesen az emberek kárára. Ez ellen az akkori kormány semmilyen intézkedést nem hozott, a pénzintézeteknél keletkező extraprofitból pedig Magyarország, a költségvetés semmilyen formában nem részesült, annak ellenére sem, hogy a devizahitel-állomány mérete már az egész ország gazdaságára nézve kockázatos volt. Azt, hogy 2008–2009-ben a baloldali kormányok csak a bankokat mentették meg, az embereket nem, maga Gyurcsányné is elismerte. Még az év elején adott interjút az ATV-nek a Gyurcsány-párt miniszterelnök-jelölt-jelöltje, amiben arról beszélt, hogy 2008–2009-ben „sikerült megmenteni a bankokat, a gazdaságot, de nem sikerült megmenteni az embereket”. Mindezek után egészen megdöbbentő, hogy a közelmúltban Gyurcsányé éppen a devizahiteleseket érintő témában tartott sajtótájékoztatót. Ahogy Kocsis Máté fogalmazott Facebook-bejegyzésében: Kötélidegek kellenek ahhoz, hogy Gyurcsányné devizahitelesekről szóló sajtótájékoztatóját higgadtan lehessen értelmezni.
Mint írta: Ez talán az eddigi legnagyobb kamu Klára asszonytól, de mondjuk, akinek olyan személyi edzője van otthon, mint Gyurcsány Ferenc, annál biztosított a folyamatos fejlődés hazudozásban, hamis ígérgetésben, az emberek becsapásában.