Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2020.01.29.

Magyarországról hazudoznak Brüsszelben az álcivilek

Függetlennek beharangozott, de politikai csúsztatásokkal teli jelentést mutattak be tegnap délelőtt az ellenzéki EP-képviselők Brüsszelben – írja a Magyar Nemzet.

Az Oktatói Hálózat és a Humán Platform által jegyzett dokumentum a kultúra, oktatás, sport és művészet kérdéseiben is támadja az Orbán-kormányt. Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő szerint az ellenzéki politikusok gyakorlatilag egyetlen brüsszeli tevékenysége, hogy Magyarország-ellenes akciókat indítanak.

Háttal Európának címmel a magyar média- és szólásszabadságról, akadémiai életről, illetve az oktatási rendszerről is sötét képet festő jelentést mutattak be tegnap délelőtt a Momentum, a Demokratikus Koalíció és az MSZP európai parlamenti képviselői.

A közel nyolcvanoldalas dokumentum úgy kezdődik: „A jelentést független magyar értelmiségiek állították össze, hogy tájékoztassák a hazai és a nemzetközi közvéleményt, valamit az európai intézményeket arról, hogy milyen súlyos károkat okozott Magyarországon a 2010 óta regnáló Orbán-rendszer az oktatás, a tudomány, a kultúra és a média területén.”

A Hálózatosok 80 ezres CEU-tüntetésről hazudtak Brüsszelnek (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A Magyarország-ellenes dokumentumban olyan kifejezések olvashatók, mint „A rezsimre jellemző a nemzeti szimbólumok gátlástalan kisajátítása”; „A jelenlegi kurzus lebecsüli a tudás társadalmi jelentőségét”; „A demokrácia kulisszái mögött a kereszténység jelmezét magára öltő Orbán-rendszer”; „Az üres nemzeti retorika mögött a kulturális örökség ügye iránti teljes közömbösség”; „A rezsim szereti magát konzervatívként ábrázolni, de a viszonya minden hagyományhoz – így a kereszténységhez is – türelmetlen és radikális.”

Az oktatásról szóló részben egy egész fejezet jut a Közép-európai Egyetem (CEU) ügyének, amelyről a magukat függetlennek valló szakértők azt írják: „Miért kellett egy sikeres egyetemet elüldözni Magyarországról?” Kijelentik azt is, hogy a CEU ügye miatt nyolcvanezer főt megmozgató tiltakozások voltak Budapesten, és többek között Nobel-díjas tudósok és neves akadémiák próbálták jobb belátásra bírni Orbán Viktort.

Gyurcsányné nem pihen, megint hazánk ellen támad

A dokumentum médiaszabadságról szóló része nehezebben értelmezhető, ugyanis először leszögezik, hogy a kormány „felszámolta a médiapiacot”, majd azt írják, hogy „az online média [területén] nem tudott túlsúlyba jutni a kormánypropaganda”. A nyomtatott sajtó tekintetében pedig állításaik igazolására a Népszavára mutogatnak, ami szerintük „Orbán engedélyével és a kormány anyagi támogatásával van jelen a piacon”.

Emellett a hazai művészeti és kutatói szabadságot, illetve a kulturális örökség védelmét is kritika éri. A filmgyártás is külön fejezet a dokumentumban, ahol említés szintjén azért megjelenik, hogy az Andy Vajna-féle filmalap fellendítette a hazai játékfilmgyártást. Ezt jócskán árnyalva az elhunyt filmügyi kormánybiztossal kapcsolatban megjegyzik: a személye csak erősítette az amerikai filmek hegemóniáját Magyarországon.

A botmixeres Cseh Katalin és a zaklatással vádolt lelkész lánya, Donáth Anna is szorgos gyűlölője hazánknak (Forrás: Facebook)

A kultúrpolitikán belüli egy másik ellenzéki érv, hogy a kormány a kultúra rovására támogatja a sportot. Mint azt felróják, Magyarországon a profi és az élsportot támogatják a tömegsport helyett. Egyébként a kormány számára akár bóknak is betudható megjegyzés is akad: „Orbán külpolitikai tevékenysége az utóbbi években egyértelműen jelzi, hogy vezető szerepre tör az európai politikában” – írják.

Ujhelyi sem nyugszik, a hazug jelentést ő is támogatja (Fotó: MTI)

A hazai részről Dobrev Klára, Cseh Katalin, Donáth Anna és Ujhelyi István nevével fémjelzett eseményen a Sargentini-jelentés „megöröklője”, a zöldpárti Gwendoline Delbos-Corfield is részt vett, és bejelentette, hogy valószínűleg márciusban LIBE-misszió érkezik vizsgálódni Magyarországra.

Gyalázatos, hogy miközben otthon a magyar rendőrök a határ megvédéséért küzdenek, Brüsszelben az ellenzéki képviselők azzal vannak elfoglalva, hogy újabb támadást indítsanak a hazájuk ellen – ezt már Hidvéghi Balázs mondta újságíróknak Brüsszelben az ellenzéki konferencia margóján. A Fidesz EP-képviselője szerint az esemény egy politikai rendezvény, kampányrendezvény volt. – Illeszkedett az eddigi politikai támadások sorába, az évek óta ismételt hazugságok voltak hallhatók – szögezte le Hidvéghi, aki szerint a háttérben nem más, mint a bevándorláspolitikai vita áll. Emlékeztetett: a Fidesz–KDNP az egyetlen olyan politikai szövetség Magyarországon, amely ellenzi a bevándorlást. „Az ellenzék amiatt gyűlöli a magyar kormányt, mert az kitart a bevándorlásellenes álláspontja mellett” – hangsúlyozta.

Hidvéghi Balázs gyalázatosnak tartja az ellenzéki magyar képviselők ténykedését (rbsh)

Hidvéghi Balázs tájékoztatóján kitért az ellenzék szerinte gyakorolt módszerére. – Mindegy, hogy miről van szó, az ellenzéki képviselők bármelyik területtel kapcsolatban kizárólag azt hangoztatják: Magyarországon nincs demokrácia, csak romló mutatók és korrupció van, a szabadságjogokat pedig megnyirbálják – húzta alá. „Az ellenzéki képviselők gyakorlatilag egyetlen brüsszeli tevékenysége, hogy Magyarország-ellenes akciókat indítanak” – tette hozzá.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Migránsok okozták balesetet a Liszt Ferenc repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt - fotó

origo.hu

Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

borsonline.hu

Házasság első látásra: Enci megfenyegette Andrist, mindent kitálal

magyarnemzet.hu

Gyűlöletcunami és lincshangulat Magyar Péter vidékjárásán + videó 

mindmegette.hu

Itt a vége: Széll Tamás szomorú bejelentésére senki sem számított

mandiner.hu

Kemény választ küldtek az oroszok az amerikai ukrán segélycsomagra (VIDEÓ)

origo.hu

Jákob Zoltán elárulta, miért lett sikeres

lakaskultura.hu

Váza saját kezűleg: Zseniális DIY-ötlet a lakberendezés szerelmeseinek

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

ripost.hu

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

POLITIK

Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

POLITIK

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

POLITIK

Újabb súlyos orosz támadások Ukrajna ellen

POLITIK

Izrael rakétákat lőtt ki Iránra