RIPOSTER

Magyarországot erősítő döntések születtek

Jelentős lépéseket tett a kormány az Országgyűlés őszi időszakában fő céljainak megvalósítása felé, tavasszal pedig a klímavédelem is a prioritások között lehet a családok, a kis- és közepes vállalkozások megerősítése, valamint a haderőfejlesztés mellett – mondta Hollik István kormányszóvivő a Magyar Nemzetnek.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

A magyar kormány mindhárom fontos céljában előre tudott lépni az Országgyűlés őszi ülésszakában – jelentette ki lapunknak tegnap Hollik István kormányszóvivő.

Számos olyan döntést fogadtak el, amelyek erősíteni tudják Magyarország biztonságát, hiszen a kormány felhatalmazást kért és kapott arra, hogy továbbra is részt vehessen a szíriai, az Iszlám Állam elleni katonai műveletekben.

A családvédelmi akciótervben is tudtunk haladni, hiszen a nagyszülői gyeddel kapcsolatos döntéseket is meghozta a parlament – mondta Hollik István.

Számos olyan döntést is megszavaztunk, amely a kis- és közepes magyar vállalkozásokat segíti – egyebek mellett bürokrácia- és adócsökkentéssel – abban, hogy sikeresen működhessenek és minél több embert tudjanak foglalkoztatni – fejtette ki Hollik István, hozzátéve, hogy a tavaszi ülésszakban továbbra is azért fognak dolgozni, hogy megvédjék az említett eredményeket.

Mint mondta, a fő célok köre tovább bővülhet, és nem zárta ki, hogy a kormánypártok kezdeményezésére a klímavédelemmel is foglalkozik majd tavasszal a parlament, hiszen Európában egyre inkább a figyelem középpontjába kerül az éghajlatváltozás, amelyet a magyar kabinet is fontos kérdésnek tart.

Az Országgyűlés a hónap elején – a Fidesz–KDNP-frakció képviselőinek a szavazatával – már tárgysorozatba vett két ellenzéki előterjesztést: a Párbeszéd klímavészhelyzet kihirdetéséről szóló törvényjavaslatát, valamint az éghajlatváltozási vészhelyzetből fakadó feladatokról szóló összellenzéki határozati javaslatot.

A kormánypárti képviselők ezekkel a döntésekkel felülbírálták a fenntartható fejlődés bizottságának korábbi elutasító döntését. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón a klímaváltozást az egyik legfontosabb aktuális kérdésnek nevezte Európában és a világban.

címkék:
És ezeket olvastad már?