Létrehozva: 2020.01.17.

Magyarország a német ügyészséghez fordult egy megszúrt férfi ügyében

A német ügyészséghez fordult Magyarország, mert Németországban feltehetően egy bevándorló megkéselt egy magyar férfit a Stuttgarttól nyugatra fekvő Schömbergben – közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára pénteken reggel a Facebook-oldalán.

A német ügyészséghez fordult Magyarország, mert Németországban feltehetően egy bevándorló megkéselt egy magyar férfit a Stuttgarttól nyugatra fekvő Schömbergben – közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára pénteken reggel a Facebook-oldalán.
A német sajtó szerint egy „arab vagy afrikai” származású férfi dulakodás közben megszúrt egy magyar fiatalembert”– írta az államtitkár, és egy német hírportálra hivatkozott, amely szerint az eset január 4-én történt. Mint Menczer Tamás fogalmaz, „kinti kollégáink a cikkből értesültek a történtekről, természetesen felvették a kapcsolatot a rendőrséggel, a magyar férfit megoperálták”. A bejegyzéshez mellékelte a PZ-news.de hírportál jelentését, amely szerint a tettes először a magyar férfit szúrta meg, majd menekülés közben egy török embert is megsebesített. A magyar férfi állapota stabil. Menczer Tamás közölte: „az ügyészséghez fordultunk, tájékoztatást kértünk a nyomozás állásáról”.
A német Szövetségi Bűnügyi Hivatal (Bundeskriminalamt-BKA) által nyilvánosságra hozott legutóbbi statisztikai adatok alapján az előző évhez képest jelentősen nőtt Németországban a migránsok által elkövetett bűncselekmények száma és aránya is. Főleg a gyilkosságok és a nemi erőszakok tekintetében romlanak a statisztikák.
A BKA készített tanulmányt a Rendőrségi Statisztikai Hivatal (Polizeiliche Kriminalstatistik-PKS) által közzétett adatok alapján, „Bűnözés a migráció kontextusában„ cím alatt. A tanulmányt a német Die Welt és az orosz Sputnik szemlézték. A kutatás alapján Németországban a német állampolgárok sokkal nagyobb eséllyel válnak bűnöző migránsok áldozataivá, mint fordítva. Tavaly 102 ezer súlyos bűncselekményt követtek el a migránsok németek és más migránsok ellen, ez 7 százalékkal több, mint az előző évben. Ha csak a német állampolgárságú áldozatok arányát nézzük, akkor az emelkedés 19 százalékos. A legnagyobb mértékben a gyilkosságok száma növekedett, 2018-ban 230 németet gyilkoltak meg migránsok, míg 2017-ben csak feleennyit. A migránsok tavaly 3261 német ellen követtek el különböző szexuális jellegű bűncselekményeket, ez 21 százalékos növekedést jelent. A statisztika alapján egyértelmű, hogy a bűncselekményeknek áldozatul esett migránsok esetében az elkövetők túlnyomó többsége, 82 százaléka szintén migráns. 2018. decemberi adatok értelmében, Németországban 697 ezer olyan migráns él, aki kapott menekültstátust, azok száma pedig, akik benyújtották a menedékkérelmüket, de még nem bírálták el azt, 300 ezer fő.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Budapesti luxusüzletrablás: újabb megdöbbentő fejlemények derültek ki - videó

mindmegette.hu

Ördög Nóra erre a népszerű magyar ételre bukkant Tajvanon

vg.hu

Pécsen 60 milliárdos beruházásba kezd a British American Tobacco

ripost.hu

Kiszivárgott: sürgősen költözne Katalin hercegné, az is kiderült, hová!

hirtv.hu

Megfenyegette egy baloldali aktivista a kormánypárti képviselőket a Parlamentben

origo.hu

Veszélybe került Marics Peti karrierje

travelo.hu

Hamarosan ennél az elbűvölő olasz tónál is fizetnünk kell, ha látni akarjuk

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Oroszországban élhet az OBI tulajdonosa, aki 6 éve tűnt el rejtélyes körülmények között

ripost.hu

"Mondjanak értem egy imát" - Daganatos a gyászoló Edina, aki már két gyermekét is eltemette

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

POLITIK

Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

Magyar Péter mögött ott áll Bajnai Gordon és a DATADAT!

POLITIK

Újabb súlyos orosz támadások Ukrajna ellen

POLITIK

Izrael rakétákat lőtt ki Iránra

POLITIK

A Mészáros-csoport megvásárolta a híres babaáruház-láncot

POLITIK

Honvédelmi miniszter: Nincs NATO a nemzeti haderők nélkül