POLITIK

Beváltak a magyar járványügyi intézkedések, minket követnek külföldön

Romániában és Németországban is szigorítanak, sok intézkedést magyar példa alapján vezetnek be.
  • Szerző: Ripost

A magyar járványügyi intézkedések beváltak – ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy több európai országban magyar mintára hoztak intézkedéseket a járvány terjedésének megfékezésére.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Romániában növelik az éjszakai kijárási tilalom időtartamát, ott is bevezetik a 20 órás kijárási korlátozást és a korábbi boltzárat.

Fotó: Világgazdaság/ Földi D. Attila

Azokon a településeken, ahol az utóbbi két hétben az újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzések aránya meghaladta a lakosság négy ezrelékét, hétvégén 20 óra után csak indokolt esetben szabad utcára lépni, az üzleteknek pedig 18 órakor be kell zárniuk, de hétköznap marad a 21 órás záróra és a 22 órakor kezdődő, hajnali 5 óráig tartó kijárási tilalom. Négy ezrelékes fertőzési ráta felett bezárnak az edzőtermek. Nálunk már korábban elrendelték az edzőtermek zárva tartását.

Az üzletekben tartózkodók számát is korlátozni fogják, hasonlóan ahhoz, amit Orbán Viktor pénteken reggel bejelentett: nálunk is hamarosan döntés születik a boltoknál a négyzetméter-alapú szabályozásról.

Németországban is kijárási tilalom jöhet. Nemcsak a korábbi korlátozásokat hozzák vissza, új elemekkel bővülnek az intézkedések, legfőképpen azzal, hogy éjszaka mindenki csak halaszthatatlan ügyben hagyhatja el az otthonát, és be kell zárni az iskolákat és napközbeni gyermekellátó intézményeket, ha nem lehet biztosítani a gyerekek és a gondozók, tanárok hetente legalább kétszeri tesztelését a SARS-CoV-2-re – áll a kancellári hivatalban összeállított tervezetben.

Magyarországon már jó ideje éjszakai kijárásikorlátozás van, nem szabad este nyolc után kimenni és bezárták az iskolákat is a harmadik hullám miatt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?