POLITIK

LMBTQ-aktivisták fenyegetik J. K. Rowlingot – Megjelent a Ripost7 legújabb száma!

Halálos fenyegetésekkel támadják a Harry Potter-könyvek íróját az LMBTQ-aktivisták, totális kudarc Karácsony zöldprogramja, 5 gyerekes operaénekesnő mesél családról és karrierről. Megjelent a Ripost7 legújabb száma.
  • Szerző: Ripost

Az LMBTQ-aktivisták százai robbantásos merénylettel, megerőszakolással és válogatott módszerekkel elkövetett gyilkosságokkal fenyegették meg J. K. Rowlingot, a Harry Potter-könyvek szerzőjét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az írónő elleni összehangolt támadás története azzal kezdődött, hogy egy Maya Forstater nevű kutatót elbocsátottak az állásából, mert azt hangoztatta, hogy az emberek nem változtathatják meg a biológiai nemüket. Rowling a Twitter-oldalán kiállt a kutató mellett és a következőket írta: „Aludj azzal a felnőttel, akivel szeretnél. Éld a számodra legjobb életet békében és biztonságban. De kirúgni egy nőt a munkahelyéről azért, mert azt állítja, hogy nem lehet nemet váltani?”

J.K. Rowling (Fotó: Christopher Furlong/Getty Images)

A tolerancia bajnokai, az LMBTQ-aktivisták azonnal össztűz alá vették Rowlingot, akit transzfóbnak bélyegeztek, a műveit elégették, a közösségi felületeit elárasztották gyűlölködő hozzászólásokkal, a kiadókat pedig arra szólították fel, hogy bontsanak szerződést az írónővel. (Az utóbbi követelésük végül Rowling népszerűsége, és a cégek profit­éhsége miatt nem hozott eredményt.)

Az LMBTQ-aktivisták zsigeri gyűlölködése miatt aztán Rowling egy hosszú esszében reagált az őt ért kritikákra. Hogy mit írt és miképp folytatódott a történet, kiderül a július 27-én megjelent 7-ből. Keresd az újságárusoknál!

Totális kudarc Karácsony zöldprogramja! Kivágták a fákat, ezért állt a víz Budapesten

A csatornák, megfelelően karbantartott vízelvezető rendszerek mellett a fáknak, növényeknek is nagy szerepük van abban, mennyi a víz a városban. A fák, cserjék rengeteg nedvességet szívnak magukba. Ahol kevesebb a fa és a zöldnövényzet, ott több víz kerül a csatornákba.

Karácsony Gergely főpolgármester
fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet

„A fák életben maradásához vízre van szükség, egy platánfa 30–40 litert használ fel naponta” – mondta a 7-nek Forró Tibor kertész. Hozzátette: ezt nem úgy kell elképzelni, mint egy szivacs: a nap során fokozatosan szívja fel a fa a neki szükséges vizet.

Fotó: Markovics Gábor/Ripost

Ha jön egy nagy eső és egy „villámárvíz”, természetesen nem arra kell gondolni, hogy az egészet hirtelen fel tudnák szívni a fák. De az, hogy mennyire telített a csatornarendszer, függ a fák előző heti „teljesítményétől” is: az előző napok esői miatt már teli voltak a csatornák, amiket elöntött a múlt hétfői hirtelen jött felhőszakadás.

Tarlós István 2019 augusztusában fakivágási moratóriumot hirdetett, amit több kerület is követett, de a főváros jelenlegi vezetése ezt nem tartja fenn, helyette „favédelmi munkacsoportot” állított fel. Ennek ellenére sajnos rengeteg fát kivágtak, és csemeték ültetésével akarják pótolni a hiányt „10 ezer új fát Budapestre” kampányszöveggel. A „zöld” főpolgármester arra az apróságra nem gondolt, hogy sok év, amíg az általa ültetett fák elnyelnek annyi vizet, mint a kivágott platánunk.

A cikknek közel sincs vége. Olvasd tovább a 7 július 27-én megjelent számában. A lapot keresd az újságárusoknál!

A színpadon hódít, otthon négy fiúgyereket nevel

Már gyermekkorában is négy gyerekről álmodott Megyesi Schwartz Lúcia, a Magyar Állami Operaház szólistája.

„28 éves voltam, amikor Kolos megszületett. Nyolc­éves koráig azt hittük, hogy a Jóisten egy gyermekkel áldott meg minket, azonban felgyorsultak az események és még három fiunk született. Mátyás most 15, Vilmos 13, Farkas 12 éves. Nemrégiben hozzánk került egy kiskutya is, így most már mondhatom, hogy hat férfival élek együtt” – meséli Lúcia.

Megyesi Schwartz Lúcia büszke a családjára

Ahogy a legtöbb családban, náluk is ő a szív, a törődés, az odafigyelés.

„Mivel a művészek munkaideje nem hagyományos, ezért nem egyszerű a mindennapok logisztikája. Akár hétvégeken, ünnepnapokon is lehet fellépés, emiatt a gyerekeknek is ehhez kell alkalmazkodniuk. Ha anya nincs otthon, bizonyos dolgokat akkor is meg kell csinálni. Édesapjukkal szívesen tevékenykednek a ház körül: szerelnek ezt-azt, füvet nyírnak, fúrnak-faragnak, barkácsolnak: nemrég a konyhabútort rakták össze. Látják, hogy úgy működik jól a család, ha mindenki kiveszi a részét a munkából!” – meséli büszkén Lúcia.

Megyesi Schwartz Lúcia tudja, hogyan egyeztethető össze a Munka és a család. További részleteket oszt meg a 7 július 27-én megjelent számában, Keresd az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?