KÜLFÖLD

Lelőtték a holland drogper koronatanúját védő ügyvédet

Hollandia narkóországgá vált – állította a legnagyobb rendőri szakszervezet vezetője. Ez már tavaly is elhangzott, de a liberalizmusból jottányit sem enged a kormány.
  • Szerző: SZM

Nem más, mint a holland rendőrség nyilatkozott úgy tavaly, hogy az
ország jó úton halad afelé, hogy igazi drogállam legyen. Az Európában elfogyasztott ecstasy tabletták nagy részét a liberális ország déli területén gyártják, a kontinensre csempészett kokainnak több mint a fele Rotterdamon keresztül érkezik Európába. Már régóta nem titok, hogy a drogkereskedelem vezetését a marokkói bevándorlók vették a kezükbe, és a termelő üzemek nagy részét is ők irányítják.

Ám most először történt meg, hogy – minden bizonnyal a drogmaffia megrendelésére – Amszterdamban meggyilkoltak egy olyan ügyvédet, aki egy folyamatban lévő drogper koronatanújának a védője volt. Derk Wiersum a “minden bűnét megbánó” marokkói Nabil B. ügyvédje volt abban a nagy visszhangot kiváltó ügyben, amelyben a szintén Marokkóból származó két férfi, Ridouan Taghi és Said Razzouki a vádlott. Őket Hollandiában a legkeresettebb bűnözőknek tekintik.

„Ez a gyilkosság is azt erősíti meg, hogy narkóállamban élünk. Ez egy erőszakos támadás (...) a jogállamiság ellen” – mondta Jan Struijs, az NPB, a legnagyobb rendőri szakszervezet vezetője. Mark Rutte miniszterelnök a holland fővárosban a gyilkosságot „nagyon riasztónak” nevezte, de ettől még a politikusaik aligha fogják megváltoztatni Hollandiát.

Forrás: Fdesouche

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?