POLITIK

Lecsapott egy tolvajbanda Orbán Viktor lányára

Tizenegy fiatalt fogott el a francia rendőrség, a repülőtér és a belváros között autóval utazó turistáktól loptak. 88 embert raboltak ki, köztük Orbán Ráhelt, Orbán Viktor legidősebb lányát is.
  • Szerző: Ripost

Az AFP szerint Orbán Viktor lányát 2017 novemberében támadták meg útban Párizs felé.

A 15 és 21 év közötti fiatalokból álló tolvajbandát március 5-én fogták el a francia főváros közelében - mondták el a francia hírügynökség forrásai.

A bűnözők 88 támadást követhettek el 2017 januárja és 2018 márciusa között. A tolvajok célpontjai azok a turisták voltak, akik taxival közlekedtek a repülőtér és Párizs között, vagy külföldi rendszámú autóval utaztak.

A tolvajbanda bejáratott módszerrel rendelkezett: tagjai odasétáltak a dugóban várakozó autókhoz, szemügyre vették az utasteret, elöl hagyott csomagok után kutatva, majd egy erre a célra kialakított, hegyes kővel betörték az egyik ablakot, elvitték, amit tudtak és elrohantak.

Több bűnözőt a köveken hagyott DNS-mintáknak köszönhetően sikerült elfogni, míg másokat telefonbeszélgetéseik, a kirabolt autón található nyomok vagy szemtanúk lepleztek le - árulta el. Hatan közülük korábban már vagy voltak börtönben, vagy legalábbis voltak rendőrségi őrizetben.

A Charles de Gaulle repülőteret és Párizs belvárosát egy autópálya köti össze, nagyjából fél óra útról van szó. Viszont, ha baleset van az autópályán, lezárják. Sőt, az utat jól ismerő taxisofőrök a legnagyobb csúcsidőben néhány kilométerre Párizs előtt már lemennek az autópályáról, mert a párizsi belső körgyűrűre, az autópályáról a csúcsforgalom kellős közepén szinte lehetetlen rámenni.

Gyakran 30-40 perces dugóban kell várakozni. Viszont az egyik utolsó előváros Párizs előtt, Aulnay-sous-Bois, vagy éppen La Plaine (ott van egyébként a Stade de France is) Franciaország legrosszabb közbiztonságú területeinek számítanak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?