POLITIK

Lázadnak a kerületek Karácsony döntése ellen

A csepeli önkormányzat továbbra is kiáll a dél-pesti kerékpárút megépítése mellett.
  • Szerző: Ripost

Furcsa véletlenek történnek a Karácsony Gergely vezette fővárosban. Miközben a mostani főpolgármester a választási kampány idején ökölrázva követelte a Lánchíd azonnali felújítását, és miközben a szükséges fedezet a főváros rendelkezésére áll, valahogy mégsem sikerült megkezdeni a munkát. Ellenkezőleg, a közbeszerzési eljárást sem kezdték meg, holott a kiírást júliusra ígérték. Most meg már augusztus van, ha nem csal a naptár.

Ugyanilyen véletlen, hogy a kerületi önkormányzatok közül valami csoda folytán a kormánypárti vezetésűek fejlesztéseire nem jut pénz. Elmaradnak útjavítások, építések, olyanok is, amelyekre már elkülönítettek forrásokat az érintett kerületek. Valószínűleg nincs ebben semmi rosszindulat, egyszerűen így hozta az élet. Vagy nem.

Véletlen lehet az is, hogy miközben elszánt dilettantizmussal balesetveszélyes kerékpársávokat teremt a városvezetés a semmiből, ráadásul olyan módon, ahogy azt egy laikus sem tenné, ott, ahol valóban fontos lenne, nem épülhet ilyen. Budapest baloldali főpolgármestere a koronavírus-járványt kihasználva megakadályozta, hogy a XXI. kerületet, Soroksárt és Pestszentlőrincet összekötő, uniós forrásból finanszírozandó dél-pesti kerékpárút épüljön meg.

Borbély Lénárd polgármester és a csepeli képviselőtestület nem mond le a kerékpárútról Forrás: Facebook

A csepeli önkormányzat továbbra is kiáll a dél-pesti kerékpárút megépítése mellett, ennek érdekében pedig a képviselő-testület nagy többséggel felhatalmazta Borbély Lénárd fideszes polgármestert, hogy tárgyalásokat folytasson a kormánnyal a beruházás megvalósításáért. Az előterjesztést a helyi ellenzéki képviselők is elfogadták, kivéve a Momentumot.

A beruházás óriási lehetőség lenne a fővárosnak, mivel az közvetlenül kapcsolódna az Eurovelo kerékpáros hálózatba. Korábban a DK-s Szaniszló Sándor vezette pestszentlőrinci képviselő-testület fogadott el egy szándéknyilatkozatot, amely szerint a kormány támogatásáért fog lobbizni annak érdekében, hogy megépüljön a dél-pesti kerékpárút.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?