KÜLFÖLD

Zavart férfit találtak a templomkertben, nem emlékezett, ki ő

Az 52 éves olasz férfit Edinburgh-ban találták meg.
  • Szerző: Ripost

Az edinburgh-i székesegyház kertjében zavart férfira figyeltek fel a rendőrök. Azt állította, amnéziája van, nem emlékszik, kicsoda és hogyan került oda.

Az 52 éves férfit Olaszországban kerestette a családja. A tetoválása miatt be tudták azonosítani a skót rendőrök és szóltak az olasz kollégáknak. A férfi felesége és gyerekei azonnal odautaztak, de úgy tett, mintha nem ismerné fel őket.

Azonban a rendőrség pisai otthonában átnézte a számítógépét. Olyan keresőkifejezéseket ütött be a Google-be, mint hogy "hogyan kell eltűnni", "hogyan színleljünk emlékezetkiesést".

Az olasz rendőrség felvette a kapcsolatot brit kollégáikkal, így Salvatore Mannino kénytelen volt bevallani, hogy csak hazudott. Zsémbes anyósa elől akart elmenekülni. Be akarta bizonyítani a családjának, hogy igenis fontos a számukra és azt akarta, hogy hiányozzon nekik. Úgy érezte ugyanis, hogy anyósa aláássa a tekintélyét és megkérdőjelezi a családfői szerepét.

A családjáról azért gondoskodott, otthon hagyott ugyanis egy számkódos táskában több mint 10 ezer eurót (3,2 millió forint).

Először az olasz Prato városba ment, ahol a kínai negyedben egy szupermarketben dolgozott, majd Skóciába utazott. A nyomozók először azt hitték, a kínai maffia miatt menekült Skóciába - írta a Daily Mail.

És ezeket olvastad már?