KÜLFÖLD

Zaftos szexbotrányba keveredett a magas rangú politikus, kénytelen volt lemondani

Lemondott hétfőn a zimbabwei alelnök, Kembo Mohadi egy botrány miatt, miután napvilágra kerültek azok a hangfelvételek, amelyeken erotikus beszélgetéseket folytat két házas nővel.
címkék:
  • Szerző:

Az Emmerson Mnangagwa elnök által Robert Mugabe korábbi államfő 2017-es elmozdítását követően kinevezett Mohadi bejelentette, hogy azonnali hatállyal lemond az alelnöki tisztségről.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A zaftos szexbotrány ellenére a volt alelnök azt állította, hogy egy „politikai szabotázs” áldozata, hangsúlyozta, hogy nem tart fenn kapcsolatot házas nőkkel. „A dezinformáció, a hang klónozása, a szponzorált félelem és a politikai szabotázs áldozata vagyok” – mondta Mohadi, aki meg nem nevezett „ellenségeket” tett felelőssé a történtekért.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nehanda Radio (@nehandaradio) által megosztott bejegyzés

A botrány két hete tört ki, miután a ZimLive nevű független hírportál szexuális jellegű hangfelvételeket tett közzé, az egyiken egy biztonsági ügynöknővel, aki Mohadi irodájában dolgozik.

Bár Mohadi ugyanakkor ártatlanságát hangoztatta, azt azonban elismerte, hogy időre van szüksége ahhoz, hogy meg tudjon birkózni a személyes problémákkal. Hozzátette: döntésének oka, hogy megvédje az elnök, illetve az alelnök hivatalának tekintélyét.

Mohadi 2019-ben egy csaknem 40 éves házasságnak vetett véget.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?