KÜLFÖLD

YouTube-on nézte meg a terrorista, hogyan kell összeszerelni egy bombát

Brit sajtóértesülések szerint bizonyítható, hogy a manchesteri terrorista a bárki által hozzáférhető YouTube--on és egyéb honlapokon tanulta meg, miként kell egy bombát összerakni.
címkék:
  • Szerző: WM

Salman Abedi május 22-én egy Manchesterben tartott koncertet követően az egyik kijáratnál robbantotta fel magát. A merénylet során 22-en meghaltak. Sokakban felmerült a kérdés, honnan szerezte be Abedi a bombához szükséges kellékeket, és kitől tanulta meg összeszerelni azokat.

Az utóbbira, úgy tűnik, megvan a válasz - írja az express.co.uk. A nyomozók arra jutottak, hogy Abedi a világ legnagyobb, ingyenesen hozzáférhető videómegosztó portálján, a YouTube-on tanulhatta meg a bombakészítést. Az amerikai portál szóvivője azt mondta, hogy tiltják a bomba-összeszereléssel kapcsolatos tartalmú videókat, ezek ugyanis ellentétesek a YouTube  szabályzatával. Az ilyen videókat rendszerint pár órán belül el is távolítják az oldalról.

Több ezer alkalmazottunk van, akik folyamatosan a tiltott tartalmakat próbálják kiszűrni

– mondta a szóvivő. Ha igazak a sajtóértesülések, akkor nagyon úgy tűnik, hogy valahogy mégis homokszem került a gépezetbe.  

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?