KÜLFÖLD

„Voltak napok, amikor elvesztettük a reményt” – az 5 éves kislányt kétszer támadta meg a halálos kór

Nem sok esélyt láttak az orvosok a kislány túlélésére.
  • Szerző: Ripost

A kis Scarlett Nicholas szervezetét megtámadta a koronavírus, majd utána a Kawasaki-szindróma is. A West Yorkshire-i Wakefieldből származó ötéves kislányt az intenzív osztályon vették kezelésbe. Azonban az orvosai csupán 20 százalék esélyt láttak arra, hogy fel fog épülni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Scarlett rémálma még márciusban kezdődött, miután rosszul érezte magát.

„Felment a láza és hányingere is volt. Majd kiütések jelentek meg a testén. Miután rosszul lett, hazaküldték az iskolából. Az akkor uralkodó helyzetet figyelembe véve, utána az egész család karanténban maradt otthon ” – nyilatkozta a The Sunnak a kislány édesanyja, Naomi Roberts.

A család nagyon megijedt Scarlett megfertőződése miatt, mivel sosem volt beteges, mindig egészséges volt. A kislány édesanyja orvosként dolgozik, munkahelyén a történtek fényében elvégezték rajta a koronavírus-tesztet, ami pozitív értéket mutatott, azonban tünetei nem voltak.

Ám miután Scarlett legyőzte a koronavírust és hazaengedték, néhány héttel később újra rosszul érezte magát. Ekkor az édesanyja és az egykor ápolóként dolgozó mostohaapja gyorsan elvitték a Pinderfields Kórházba. A gyermek állapota drámai módon romlani kezdett. Az édesanya a biztonsági óvintézkedések miatt végig gyermeke mellett maradt, még a mostohaapja sem látogathatta meg őket, így telefonon tartották a kapcsolatot.

„Amikor Naomi képeket küldött Scarlettról, amiken gépekhez volt kötve, nagyon sokkoló és szürreális érzés volt. Annak ellenére, hogy tudtam, ő van a képeken, nem ismertem fel. Igazán megérintett” – nyilatkozta Piers Robers, aki azt is hozzátette, voltak napok, amikor teljesen elvesztette a reményt, de végül lassan a javulás jeleit mutatta Scarlett.

A mindössze ötéves kislány a szörnyű megpróbáltatások ellenére is bebizonyította, hogy egy kis harcos, és olyan erős, hogy végül másodszor is felépült. Már haza is engedték a kórházból, így ismét családjával lehet.

Az édesanyja megkönnyebbülten nyilatkozott: „Nagyon-nagyon szerencsések vagyunk, mert Scarlett még mindig itt van velünk. Mindezt pedig az NHS csodálatos ápolóinak köszönhetjük.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?