KÜLFÖLD

Vizsgálják, hogy fertőzött volt-e a rendőrökre köpködő migráns

Hét hónap börtönre ítélték azt a nőt, aki egy rutinellenőrzés során teljesen kikelt magából. A rendőröket szidalmazta, majd köpködni kezdett feléjük, mondván, reméli mindannyian a koronavírusban fognak meghalni.
  • Szerző: WM

Az eset egy Párizstól 18 kilométerre fekvő francia településen történt. A koronavírus miatt hozott szigorú szabályozások magukban foglalják, hogy az emberek csak akkor mehetnek valahova, ha halaszthatatlan dolguk akad, ezt azonban igazolniuk kell. Éppen ezért állítottak meg a minap a francia rendőrök egy női sofőrt. A rutineljárás azonban nem várt fordulatot vett, amikor a nő a szükséges papírok híján szidalmazni kezdte az egyenruhásokat. Mocskos fehéreknek hívta őket, majd azt kívánta nekik, hogy mindannyian a koronavírusba haljanak bele. A járőrök ezután megpróbálták megbilincselni a rendbontót, ám a nő ekkor még agresszívabb lett:

EZEKET OLVASTAD MÁR?

előbb megragadta a rendőrök karját, majd feléjük köpött többször, és azt ordította, hogy ő maga is koronavírusos.

Képünk illusztráció
Fotó: AFP

Az esetről beszámoló Le Parisien nevű tekintélyes francia lap nem említette az elkövető származását, ám azt tudni lehet, hogy a rendőrségi nyilvántartásban már szerepelt többször is a neve. A nő ellen eljárás indult, és gyorsított eljárásban a helyi bíróság hét hónapnyi börtönre ítélte. A lap azt írja, hogy az egyenruhások sokkos állapotba kerültek az incidens után, és pár nap szabadságot is kaptak, amit azzal töltenek majd részben, hogy kiderítsék, valóban elkapták-e a vírusfertőzést.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?