KÜLFÖLD

„Mindennap tehénvizeletet iszom, megvéd a koronavírustól” – állítja egy magas rangú politikus Indiában

Indiában hozzátartozik a hagyományos gyógymódokhoz a szentként tisztelt tehenek vizeletének és trágyájának fogyasztása. A tudósok azonban nem győzik elégszer elmondani: koronavírusos megbetegedés ellen csak a célzott, modern kezelések hatékonyak!

Tudományosnak legkevésbé sem mondható prevenciós megoldással rukkolt elő a koronavírus-fertőzés ellen egy indiai politikus, aki azt javasolta az embereknek, hogy napi rendszerességgel igyanak tehénvizeletet, az ugyanis megfelelő védelmet biztosít a Covid-19-el szemben – írja a helyi sajtóra hivatkozva a Russia Today angol nyelvű orosz hírportál.

Pragya Singh Thakur, az indiai kormánypárt, a Bháratíja Dzsanata Párt (Indiai Néppárt – BJP) parlamenti képviselője egy kórházlátogatás alkalmával tette a döbbenetes kijelentését.

„Ha indiai tehenek vizeletét isszuk, akkor az csökkenti a tüdőfertőzés kockázatát. Én mindennap iszom tehénvizeletet, ezért nem vagyok most covidos”

- fogalmazott a politikus, aki azt is hozzátette, hogy a szarvasmarha-vizelet nem csak a koronavírus, hanem az összes, felső légutakat támadó fertőző megbetegedés ellen is hatékony.

Meglepő lehet, de nem most először tett tehénvizelet fogyasztására javaslatot egy indiai kormánypárti politikus. Surendra Singh – aki szintén a Indiai Néppárt képviselője – még április végén töltött fel egy videót a közösségi oldalára, melyben kijelentette: az embereknek naponta meg kell inniuk 50 milliliter, meleg vízzel elkevert tehénvizeletet, hogy a vírussal szemben természetes immunitást érjenek el.”

Ahogy arról a korábban beszámolt, Indiában olyan súlyos a járványhelyzet, hogy az elmaradott, vidéki területeken már a természetgyógyászatot hívják segítségül az emberek. A Gudzsarát tartományban található Tetoda nevű faluban például egy szarvasmarha-rezervátumban (gaushala) állítottak fel járványkezelési központot, ahol az ősi indiai orvostudomány, az Ájurvéda segítségével, illetve tehéntejből, trágyából és vizeletből készült „gyógyító szerekkel” kezelik a koronavírus-fertőzött betegeket.

Az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezések miatt egyébként az indiai orvosok és egészségügyi szakemberek nem győzik elégszer elmondani, hogy a hinduizmusban szent állatként tisztelt szarvasmarha ürüléke és vizelete nem hatékony alternatív gyógymód a koronavírus ellen. Sőt, a salakanyagból készült, gyógyhatásúnak hitt készítmények egészségügyi kockázatot rejtenek magukban, mivel más fertőző betegségek is átterjedhetnek állatokról az emberre.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?