KÜLFÖLD

Visszatér Párizsba a hátborzongató kivégzési módszer

Szokatlan módszerrel próbálja megfékezni a francia főváros a patkányinváziót: modern guillotine-nal fejeznék le a rágcsálók hadát.
  • Szerző: KF

Párizs évek óta küzd az utcákat, csatornákat elárasztó patkányhordákkal, a probléma időszakosan annyira felerősödik, hogy már a lakosok élete is veszélybe kerül. A Szajna áradása is hasonló helyzetet teremtett, és az egyes kerületek különböző módokon veszik fel a harcot a rágcsálókkal: van, ahol lezárják a problémás közterületeket, máshol macskákat vagy éppen ragadozó madarakat vetnek be. A legkülönlegesebb módszert azonban az egyik külváros, Aubervilliers választotta: guillotine-okat tesztelnek.

 

A francia forradalom ismert kivégzőeszközének modern testvére mechanikus elvek alapján működik, a vízvezetékekre felszerelt eszköz hő- és mozgásérzékelők segítségével azonosítja be a patkányokat, és mikor azok épp aláérnek, leengedi a pengét – lefejezve ezzel a rágcsálót, vagy legalább annyira megroppantva a gerincét, hogy pillanatok alatt elpusztuljon.

 

A guillotine fejlesztői szerint bár a módszer nem tűnik túl humánusnak, a patkányok nem szenvednek a kivégzésük során. Az eszköz pedig működik: egy hónap alatt 45 óvatlan patkány lelte alatta halálát. A tesztüzem március végéig tart, és a fejlesztők abban reménykednek, más kerületek is lecsapnak az eszközükre – aminek a fenntartása havi 300-450 euróba kerülne! Sokak szerint pár macska sokkal olcsóbb és aranyosabb is…

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?