KÜLFÖLD

Villamoson verték meg brutálisan az érettségire készülő lányt

A szír férfi egy magdeburgi villamoson minden előzmény nélkül odalépett egy 18 éves lányhoz, és ököllel többször megütötte. A lány segítségére siető egyetemistát szintén helyben hagyta a migráns.
  • Szerző: wm

A német közvéleményt nem csak azért sokkolta az eset, mert a brutális akció fényes nappal egy zsúfolt tömegközlekedési eszközön történt, hanem ezért is, mert a támadót már rég le kellett volna tartóztatni. Ugyanis, a 34 éves szíriai migránst tavaly október óta háromszor is előállították súlyos testi sértés miatt, de mindannyiszor szabadon engedték. A támadás során a lány orra eltört, a szemöldöke felszakadt, de a segítségére siető egyetemista sérülései is olyan komolyak voltak, hogy őt is kórházba kellett szállítani.

Az emberek azt is kérdezik: egy ilyen veszélyes migránst miért nem toloncolnak ki, és a villamoson történt támadás után miért nem vették azonnal őrizetbe. Az elfogatóparancsot ugyanis csak azután adták ki, hogy az orvosi szakvéleményen is súlyos testi sértés szerepelt, holott az intézkedő járőröknek látniuk kellett volna, hogy az áldozatok sérülései nem nyolc napon belül gyógyulnak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?