KÜLFÖLD

Világhíres focista építene mecsetet Sevillában!

Egy hasonló tervet 2009-ben a lakosság már megakadályozott. Ma azonban már sokkal több muzulmán él Spanyolországban. Ki tudja, hogy behódol-e a város az iszlámnak?
címkék:
  • Szerző: SZM

Az igaz ugyan, hogy fénykorában az Iszlám Állam fennen hirdette, hogy Európában létrehozza azt a kalifátust, amely például
Spanyolország déli részén a Reconquista-ig létezett, de sokan abban a hitben élnek, hogy az ISIS “legyőzése” után ez már nem érvényes. Semmi sem áll távolabb az igazságtól.

A mélyen katolikus Sevillában, a iszlámhitűek kiűzése után 700 évvel, most éppen az első mecset felépítésére készülnek

– írta a Voiceofeurope. Ezúttal azonban nem Katar vagy Szaúd-Arábia pénzelné a építést – ahogy az lenni szokott –, bár még nem kizárt, hogy majd ők is beszállnak.

Az FC Sevilla közkedvelt afrikai (Mali) származású egykori labdarúgója, Frederic Canouté az, aki már összegyűjtött 300 ezer eurót (majdnem 100 millió forint!) erre a célra.

“Meg szeretném menteni a városban az iszlám hitet” – nyilatkozta ezzel
kapcsolatban.
A csatárt 2007-ben választottak meg Afrika legjobb labdarúgójának, utána több európai klubban játszott, de a legtöbb időt az FC Sevillában töltötte el, 2005 és 2012 között. A saját honlapja szerint ma már Dubai-ban él feleségével és három gyermekével.

A Voiceofeurope megjegyzi, hogy a Sevillához külvárosának számító San Jeronimóban legutóbb 2009-ben szerettek volna mecsetet építeni, de akkor olyan nagy volt a lakosok felháborodása, hogy letettek erről a tervről. Az alábbi videó is akkor készült. De ki tudja, 2019-ben, amikor a spanyol lakosság 4 százaléka már muszlim hitű, változik-e a helyzet?

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?