KÜLFÖLD

Vérlázító dolgot művelt 3 tinilány az auschwitzi haláltábor kapujában

Vajon mire gondoltak a tinilányok, amikor a félre nem érthető mozdulattal belemosolyogtak a kamerába? Egy biztos: ízléstelen poénkodásukhoz nagyon rossz helyszínt választottak.

Három tinilány a hírhedt náci karlendítéssel pózolt a kamerának az auschwitz–birkenaui koncentrációs tábor főbejárata előtt. A ízléstelen képet ráadásul nem tartották meg maguknak, egyikőjük jó érzékkel kirakta a fotót az Instagram oldalára, ahonnét aztán hamar híre ment a dolognak - számol be az esetről a Metro.

A lányok személyazonossága egyelőre ismeretlen a hatóságok előtt, de már nagy erőkkel folyik a nyomozás, hogy kiderüljön, kik voltak az elkövetők. Lengyelországban ugyan nem tiltja törvény a náci karlendítést, de a vallási alapú gyűlöletbeszéd már büntetőjogi tényállás. Az utóbbi alapján pedig könnyen magas pénzbírságot is kiszabhatnak a 3 tinire.

A rendőrök nemcsak a felelősségre vonás miatt keresik az elkövetőket. Szeretnének beszélni a lányok iskolájának vezetőségével és megkérni őket, hogy a nemzetiszocializmus emberiség ellen elkövetett bűntetteiről és a holokausztról jobban informálják a történet 3 főhősét, hogy a jövőben százszor meggondolják, adják-e a fejüket hasonló ízléstelenségre.

És ezeket olvastad már?