KÜLFÖLD

Véres éjszaka - halálos késelés Milánóban

A rendőrök középkorú marokkóiakat keresnek. Válogatás nélkül szúrtak meg mindenkit a főpályaudvar környékén. Négy áldozatuk van, az egyikük meghalt.
  • Szerző: SZM

Lassan, de biztosan egyfajta “no-go zónává” válik a milánói vasúti főpályaudvar környéke. A verekedések, rablások és egyéb
erőszakos cselekmények után, most már egy halott is jelzi a Milánóba látogató turistáknak, hogy ha lehet, messzire kerüljék el ezt a környéket.

A Dóm környéke még biztonságos. Egyelőre

A “főszereplők” ezúttal marokkói bevándorlók voltak. Először leszúrtak egy 36 éves perui turistát és ellopták a mobilját. Ezután egy 31 éves, nemrég kilakoltatott szerencsétlen olasz hajléktalant késeltek meg, akinek perforált a lépe.

De ez még mindig nem volt elég nekik.

Következő áldozatuk egy 21 éves brit katolikus egyetemi hallgató lány volt, akit szintén megkéseltek és ellopták tőle az iPhone-ját. A barátja vele volt, de nem tudta megvédeni. Amikor látta, hogy a lány vérzik, hívta a mentőket.

Az utolsó áldozatuk Haque Samsul, egy 23 éves bangladesi bevándorló volt, aki a kórházba szállítás után belehalt a szúrásokba.

A nagy forgatagban a rendőrök egyelőre elveszítették a tettesek nyomát. Eddig azt lehet tudni, hogy 35 körüli marokkóiakat keresnek. “Milánóból hiányzik a biztonság, a város napok óta ellenőrizhetetlen” – mondta az eseményekkel kapcsolatban Paolo Grimoldi, a Liga nevű párt helyi képviselője.

Forrás: IlGiornale.it

És ezeket olvastad már?