KÜLFÖLD

Vérengzés a templomban: fegyveresek nyitottak tüzet a hívekre, sok halott

Huszonnégy embert, köztük egy lelkipásztort megöltek egy Burkina Fasó-i templomban.
  • Szerző: Ripost

Huszonnégy embert, köztük egy lelkipásztort megöltek fegyveresek a vasárnapi istentisztelet alatt egy templomban Burkina Faso északnyugati részén – közölte négy biztonsági vezető hétfőn a Reuters hírügynökséggel.

Egyelőre nem tudni, ki követte el a támadást. Az al-Kaida és az Iszlám Állam terrorszervezetek egyaránt terjeszkednek Burkina Faso falvaiban, etnikai és vallási konfliktusokat szítva. Tavaly százak haltak meg, és több mint félmillióan menekültek el otthonukból.

A Yagha tartománybeli Pansi faluban elkövetett templomi lövöldözés időzítése arra utal, hogy folytatódnak a keresztények elleni tavalyi merényletek, amelyek során templomokra támadtak rá és papokat gyilkoltak meg.

Az erőszak azzal fenyeget, hogy véget vet a Burkina Fasó-i muszlim többség és a népesség egynegyedét kitevő keresztények közötti hagyományosan békés viszonynak.

A kormány hétfői közleménye szerint a fegyveres támadók „azután támadtak a békés lakosokra, hogy azonosították őket és elválasztották őket a nem helyiektől”. A támadásban 18 másik ember megsebesült, és ismeretlen számú helyit elraboltak. A közlemény szerint a lelkipásztort is meggyilkolták, de az nem derült ki, hogy az istentisztelet alatt végeztek-e vele.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?