KÜLFÖLD

Véletlenszerűen választották ki áldozataikat a bedrogozott migránsok

Négy, húsz év alatti migráns fogta magát, és úgy vert össze több embert is, hogy áldozataikat véletlenszerûen választották ki. Hamarosan kezdetét veszi a bevándorlók bírósági tárgyalása.
  • Szerző: WM

72 szemtanút hallgatott meg az ambergi ügyészség abban a tavaly decemberi ügyben, amelynek során összesen 21 embert támadtak meg a nyílt utcán. A feltételezett elkövetők 17 és 19 év közötti migránsok, közülük hárman afgánok és egy iráni állampolgár. Az ügyészség közlése szerint tavaly szilveszter előtt két nappal a fiatal bevándorlók alkohol és drog fogyasztása után úgy döntöttek, hogy a helyi vasútállomástól indulva elmennek gyalogosan az óvárosig. A tanúvallomásokból kiderül, hogy ez nem sikerült túlságosan békésre, mivel útjuk során minden ok nélkül összesen 21 embert támadtak meg, áldozataikat pedig véletlenszerűen választották ki.

 

Gerhrd Huf a német Bild című napilap számára rekonstruálta az eseményeket. Elmondása szerint a négy fiatal migráns egy kísérő nélkül érkezett fiatalkorúaknak fenntartott menekültszállóról ismerik egymást. Huf szerint nem számít egyedi esetnek, hogy csoportokba verődött fiatalok kötekednek másokkal, azonban ebben az esetben az elkövetők túlzott agressziója az, ami még a nyomozókat is meglepte.

A legfiatalabb áldozat egyébként egy 13 éves kisfiú, aki elmondása szerint semmit nem csinált, a nála pár évvel idősebb migránsok mégis bántalmazták. 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?