KÜLFÖLD

Vége a száguldozásnak az osztrák autópályákon

Véget ért Ausztriában a tesztidőszak, amely alatt akár 140 kilométeres óránkénti sebességgel is lehetett haladni egyes autópálya-szakaszokon. A táblákat leszerelték, visszatérnek az eredeti sebességhatárokhoz.
  • Szerző: Ripost

Vasárnapra virradóra leszerelték az összes jelzőtáblát, amely a korábbi 130 kilométer/órásnál nagyobb sebességet engedélyezett együttesen 120 kilométernyi autópályán.
„A nagyobb sebesség nagyobb környezeti ártalmat okoz” – indokolta az átmeneti intézkedés visszavonását Leonore Gewessler közlekedési, közlekedési, innovációs és technológiai miniszter.

Ebbs, 2019. július 29.
Torlódnak a kamionok az A12-es autópályán az ausztriai Ebbs közelében 2019. július 29-én. Ausztria a kamionforgalom részleges korlátozását tervezi az osztrák autópályákon a lakossági forgalom könnyítése céljából.
MTI/EPA

A 140-es tempó 2018 augusztusa óta volt megengedett 5 és 22 óra között az A1-es autópálya 88 kilométernyi szakaszán Alsó-Ausztriában és 32 kilométeren Felső-Ausztriában.
A sebesség felső határát a zöldpárti miniszter elődje, a szabadságpárti Norbert Hofer emelte meg, hogy bebizonyítsa, egy kicsivel magasabb sebesség nem hat ki negatívan a környezetre vagy a balesetek számára.
Az exminiszter vasárnapi közleményében abbéli félelmének adott hangot, hogy az intézkedés nyomán „az osztrák autópályák jobbfajta országutakká züllenek le”. Szerinte a Tempo 140 nevű projekt eltörlése nélkülöz minden logikát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?