KÜLFÖLD

Váratlan lépés. Katonákat vezényeltek a német határra

Újabb európai országban vezényeltek fegyveres egységeket a határra, hogy feltartóztassák a migránsokat és a terroristákat.
  • Szerző: KF

Bár Németország részéről nem fogadta kitörő öröm a lépést, Dánia felfegyverzett katonákkal erősíti meg déli határát. A közel 160, speciális képzésen átesett katona a határőrök munkáját fogja segíteni a dán-német határon.

 

A dán kormány már hetek óta tervezgeti a fegyveresek telepítését. A katonák nem veszik át a határőrök feladatait, a belépők átvilágítása marad az utóbbiak feladata, viszont a terroristagyanús személyek kiszűrésében nagy segítséget fognak nyújtani. A rendőrség ugyanis túlterhelt, és egyedül nem tudja megóvni Dánia biztonságát az állandó terrorfenyegetettség korában. A katonák emellett az illegális határátlépéssel próbálkozó migránsokat is feltartóztathatják.

Németország kifejezte ellenérzését a telepítéssel kapcsolatban, és abban reménykednek, hogy ez nem lesz állandó állapot. A dán kormány egyelőre novemberig szeretné a határon tartani a katonákat, de az akciót bármikor meghosszabbíthatják, ha úgy látják jónak.

És ezeket olvastad már?