KÜLFÖLD

Váratlan helyről jött segítség az Ázsiában ragadt magyaroknak

Katonai repülőgéppel jöhetnek haza a Fülöp-szigeteken ragadt magyar lányok.
  • Szerző: Ripost

Kiss Eszterről és barátnőjéről először a számolt be: a két fiatal állatvédő Coron szigetén volt, amikor a helyi kormány bejelentette, hogy március 15-től több várost lezárt, a turistákat pedig megkérte, hogy hagyják el az országot. Igen ám, de mivel a belföldi közlekedés is szünetel, így a két magyar csak nagy nehézségek árán tudott eljutni egy nemzetközi repülőtérre, ahonnan egyáltalán esélyük lehet arra, hogy eljussanak Budapestre. A közvetlen járatra azonban már addigra elfogytak a jegyek…

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Kiss Eszti / facebook

„Mivel a szállodák sorra zárnak be, így nem volt könnyű szállást találnunk, és reménykedünk abban, hogy sikerült feljutnunk egy mentesítő gépre. A németeknek és az osztrákoknak a saját országuk küld szervezett gépet, talán valamelyikre felszállhatunk” – fejtegette Eszter. – „Van reményünk arra is, hogy egy katonai gép elvisz minket Manilába, ahonnan eredetileg hazarepültünk volna. A Quatar Airlines még nem törölte a március 23-ikai járatunk, de 19-edike után már le fogják zárni azt a repteret is.”

A külügyminisztériummal és a helyi konzullal kapcsolatban állnak, a konzul mindent megtesz annak érdekében, hogy a lányok hazajuthassanak.

És ezeket olvastad már?