KÜLFÖLD

Valós a veszély: amerikai vészforgatókönyv született atomtámadásra

Észak-Korea nem áll le a rakétakísérletekkel, egyre vadabb fenyegetésekkel szórja meg a világot, és van egy amerikai állam, amely már el is kezdett rettegni: Kalifornia megírta a vészforgatókönyvet!
  • Szerző: KF

A 16 oldalas, „Nukleáris támadásra adott válaszok” című, kiszivárgott dokumentum tartalmazza azokat a terveket, amelyeket egy esetleges támadás esetén kéne valóra váltani. Kim Dzsongunék több ballisztikus rakétája is képes elérni az amerikai szárazföldet, a propagandavideókban pedig Washington mellett San Francisco is megjelent esetleges célpontként, így a nyugati part félelme nem teljesen alaptalan.

 

A forgatókönyv szerint az elsődleges cél az emberéletek megóvása, a rendfenntartás és a segélyek eljuttatása lenne, amennyiben az észak-koreaiak atomfegyverrel céloznák meg Kaliforniát. Ám ha a rakéta eléri a területet, az áldozatoknak 72 órát kéne várniuk a segítségre – addig ugyanis veszélyes lenne megközelíteni a területet.

A dokumentum azt tanácsolja a civileknek, hogy támadás esetén hasaljanak a földre, a karjukat szorítsák a testük alá, és addig maradjanak arccal lefelé a talajon, míg a hőhullám elsöpör felettük. Ezek után kerüljék a házi állataikat és a ruháikat, mert ezeket sújtja leginkább a sugárzás.

Ha azonban Kim Dzsongun valóban a támadás mellett dönt, annak beláthatatlan következményei lennének, amelyekre nem tud választ adni a kiszivárgott forgatókönyv.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?