KÜLFÖLD

Válogatás nélkül ölt a szabadkai férfi: cellatársa vallott a vajdasági mészárosról

A rácsok mögött nősülne az öt ember haláláért felelős vajdasági mészáros.
  • Szerző: Ripost

Új életet kezdene a rácsok mögött a vajdasági mészáros, F. Norbert. A börtönfalak mögött szőtt tervéhez a jelek szerint már meg is találta a megfelelő nőt. A Corriere olasz napilap a spanyol sajtót idézve említ egy neve elhallgatását kérő férfit, aki Norbert egykori börtöntársa.

„Csupán két ember látogatja őt a börtönben. Egy olasz férfi, egy újságíró, akivel arra készülnek, hogy kiadják a Norbert életéről szóló könyvet. A másik egy levelezőtársa, egy madridi lány, akitől a jelek szerint Norbert többet szeretne, mint puszta levelezést. Komolyak a szándékai vele, úgy tervezi, feleségül veszi, vele kezd új életet" – idézte a férfi szavait a lap.

A vajdasági férfi az ideje nagy részét egyszemélyes zárkájában tölti. Gyakran fordul meg a raboknak fenntartott edzőteremben vagy éppen a Bibliát lapozgatja. Az egykori cellatárs szerint a többiek vezérként tekintenek rá, és aki Norbert bizalmába férkőzik, annak jó sora van a rácsok mögötti világban.

A szabadkai férfi után még tavaly áprilisban indítottak hajtóvadászatot az olasz hatóságok, miután ámokfutásba kezdett az országban. Nem válogatott, amikor gyilkolt: egy rablás során egy kocsmárossal és egy mezőőrrel is végzett, az utóbbi társát pedig megsebesítette. Õ azóta felépült a sérüléséből, ám munkába még nem tudott állni. Két rendőr azonban nem volt ilyen szerencsés, amikor Spanyolországban tűzharcba keveredett vele. Mindketten életüket vesztették. Végül a spanyol zsaruk egy éve kapcsolták le a férfit, még az ország határain belül. Azóta is egy zaragozai börtön rabja, ahonnan némi ellenszolgáltatás reményében szívesen csepegtetne információkat a sajtó részére – írta a Blikk.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ezt a forralt bor receptet mindenki elkéri!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?