KÜLFÖLD

Válogatás nélkül gyilkolt az elborult katona: eddig 17 emberrel végzett

Az ámokfutó katonát órák óta nem tudják elfogni Thaiföldön.
  • Szerző: Ripost

Legkevesebb tizenhét embert lelőtt, és több másikat megsebesített egy katona szombaton Thaiföld északkeleti részén, Nahon Racsaszima (másik nevén Korat) városban, az ámokfutó elbarikádozta magát egy bevásárlóközpontban – jelentette a rendőrség és a helyi média.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 32 éves támadó – Fotó: AFP

A férfi géppisztollyal a város több pontján válogatás nélkül tüzet nyitott az emberekre, akik közül a legújabb hírek szerint 17-en haltak meg. A sebesültek száma húsz felett van.

Az ámokfutót órák óta nem tudják elfogni.

A thaiföldi védelmi minisztérium közlése szerint lezárták és körülvették a bevásárlóközpont épületét, ahonnan több száz embert sikerült kimenekíteni, de nem tudni, még hány ember lehet bent. A rendőrök és katonák megrohamozták az áruházat, hogy elfogják a lövöldöző férfit a Terminal 21 nevű bevásárlóközpontban.

A férfi röviddel a vérengzés előtt azt írta ki a Facebook-oldalára, hogy „a halál elkerülhetetlen mindenki számára”, és kirakott egy fotót is a saját kezéről, amelyben egy lőfegyvert tartott. A Facebook azóta törölte a gyanúsított profilját.

A rendőrség azt közölte, hogy a férfi a támadás előtt megölte a parancsnokát és még két embert a laktanyájában, több fegyvert és lőszert ellopott, és onnan indult be a városközpontba, ahol többek között egy buddhista templomnál is lövöldözött.

A támadó, a 32 éves Jakraphanth Thomma a támadás közben is videózott és fotókat készített magáról. Az egyiken látszik, hogy lángokban áll a bevásárlóközpont. A tüzet egyes hírek szerint egy felrobbant gázpalack okozta.

Fotó: AFP

Az egyik videójában azt mondja, hogy már elfáradt a lövöldözésben: „Fáradt vagyok, alig tudom mozgatni az ujjaimat”. Egy másik posztban azt kérdezte, megadja-e magát, és azt is írta, hogy bosszút akar állni.

A közösségi médiában megjelent több, a bevásárlóközpontnál készült videofelvétel is, amelyeken látszik, ahogy az emberek a parkoló autók között keresnek fedezéket, miközben a férfi lövöldözik.

 

És ezeket olvastad már?