KÜLFÖLD

Vádat emeltek a Donald Trumpnak ricines levelet küldő nő ellen, ezt akarta elérni

New York államban kedden délután vádat emeltek a Donald Trump amerikai elnöknek halálos mérget, ricint tartalmazó levelet küldő kanadai nő ellen.
  • Szerző: RIPOST

Az 53 éves Pascale Ferrier kedden délután megjelent a New York államban lévő Buffalóban a szövetségi bíróság előtt. Vasárnap este a kanadai határon fekvő város közelében tartóztatták le, amint fegyverrel próbált meg belépni az Egyesült Államok területére.

Ferrier a ricint szombaton küldte, kifejezetten Donald Trumpnak címezve a Fehér Házba. A kanadai postabélyegzős levél azonban már a Fehér Házba érkező küldemények és csomagok első ellenőrzésén fennakadt, és az amerikai hatóságok a kanadai rendőrséggel együttműködve folytatták a nyomozást.

Ferrier a francia nyelvű Québecben lakik, és francia-angol nyelvű tolmáccsal, valamint hivatalból kirendelt védővel jelent meg a szövetségi bíróságon. Egymondatos válaszokat adott a kérdésekre, majd különleges kihallgatást kért. Erre szeptember 28-án kerül sor. Addig nem kerülhet szabadlábra, a bíró szerint ugyanis fennáll a szökés veszélye.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nyomozást vezető munkatársára hivatkozó amerikai sajtóinformációk szerint a nő levelet is mellékelt a méreghez.

„Találtam önnek egy új nevet, remélem, tetszeni fog: 'szörnyűséges zsarnok bohóc'. Ön tönkreteszi az Egyesült Államokat, katasztrófába vezeti. Hagyjon fel vele, ne induljon ezen a választáson. Hogy segítsek a döntésben, különleges ajándékot küldök”.

Majd hozzátette: „de ha nem megy, akkor találok egy még jobb mérget, vagy használni fogom a fegyveremet”. A levelet úgy írta alá: „Szabad Lázadó Szellem”.

A nyomozás során kiderült, hogy a nő hasonló tartalmú bejegyzéseket írt közösségi oldalain is, és 2019-ben tiltott fegyverviselésért egyszer már elítélték az Egyesült Államokban.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?