KÜLFÖLD

V4NA: Már a kompok is migránsokat szállítanak

Eddig csak teherszállító hajók vettek föl bevándorlókat, most már a személyszállító járművek is kénytelenek menteni az egyre szaporodó migránsokat a Földközi-tengeren.
címkék:
  • Szerző: ripost

A Corsica Linea francia komptársaság egyik járata hétfőn vett fedélzetére 18, feltehetően Észak-Afrikából származó migránst. A francia hajózási vállalatnál hasonlóra még nem volt példa.

„Tengeren hánykolódó embereknek nyújtottunk segítséget”, mondta a francia hírügynökségnek Pasquine Albertini, a dél-franciaországi Marseille és Korzika, illetve Szardínia, Tunézia és Algéria között kompjáratokat működtető Corsica Linea szóvivője.

A migránsok egy motorcsónakban hánykolódtak, amelyből elfogyott az üzemanyag, amikor a Méditerranée elnevezésű francia komp a fedélzetére vette őket hétfőn.

A feltételezhetően észak-afrikai országokból származó 18 menedékkérőt a Spanyolországhoz tartozó Mallorca szigetének Alcudia kikötőjében tette partra a francia komp. A teherszállító hajók viszonylag gyakran mentenek ki migránsokat a tengerből, az utasokat szállító kompok vagy hajók eddig ritkán kényszerültek erre.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?