KÜLFÖLD

Újra terrorpánik Bécsben: Kiürítettek egy épületet, az utcát lezárták

Három napon belül ez már a második eset Bécsben, hogy riadóztatták a rendőrség különleges bevetési egységeit terrorfenyegetés miatt.
  • Szerző: WM

Egy lakó hívta vasárnap éjjel a rendőrséget, amikor meghallotta, hogy a szomszédja hangos Allah akbar (Isten a legnagyobb)-kiáltás után azzal fenyegetőzik, hogy bombát fog robbantani.

A rendőrség és az osztrák különleges egységek nagy erőkkel vonultak a helyszínre. Kiürítették a lakóépületet, majd lezárták az egész utcát. 

A tárgyalóknak több óra elteltével sikerült felvenni a kapcsolatot a férfival, aki végül önszántából nyitott ajtót. A gyanúsított egy 22 éves egyiptomi férfi, aki - az elsődleges vizsgálatok alapján - pszichiátriai kezelésre szorul - írja a krone.at.

Nem találtak robbanószert

A rendőrségnek a kora reggeli órákban sikerült őrizetbe venni a férfit. Tűzszerészek azonnal átvizsgálták a lakást, de sem robbanóanyagot, sem az elkészítéséhez szükséges eszközöket nem találtak. 

Pénteken egy török férfi akart gépkocsijával járókelőket elütni, szerencsére a terve meghiúsult, róla annyit tudni, hogy kapcsolatban állt egy terrorszervezettel.

 

 

És ezeket olvastad már?