KÜLFÖLD

Újabb öngyilkos merénylet! Sok a halott

Legalább huszonhárom ember meghalt, amikor egy autóba rejtett pokolgép robbant a líbiai Bengáziban. A merényletet egy iszlamista milícia vállalta magára.
  • Szerző: The_M

A robbantás Bengázi egyik lakónegyedében történt, amely a kelet-líbiai Tobrukban működő kormányhoz hű, Halifa Haftár tábornok vezette biztonsági erők, és a szövetségre lépett iszlamista, valamint más rivális milíciák közötti összecsapások gyakori helyszíne - írja az MTI.

Az öngyilkos merénylő a robbanóanyagokkal megrakott autót Haftár különleges egységei közé vezette. A Reuters brit hírügynökségnek egy szemtanú arról számolt be, hogy az erőteljes robbanás a földdel tett egyenlővé egy háromemeletes épületet.

Egy líbiai kórház munkatársa közölte, huszonhárman vesztették életüket és több tucatnyian sebesültek meg a támadásban. Az iszlamista milíciákat tömörítő, úgynevezett Bengázi Forradalmárok Súra Tanácsa, amely az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez köthető Anszár as-Saría nevű csoportot is magába foglalja, Twitter-oldalán jelentkezett a merénylet elkövetőjeként.

Bengáziban időről időre előfordulnak hasonló öngyilkos merényletek, mindenesetre szokatlanul magas a keddi támadás áldozatainak száma.

És ezeket olvastad már?