KÜLFÖLD

Újabb hazugsággal bukott le az Európai Bizottság

Megint nagy bukta lett a hazudozás vége, lebukott az Európai Bizottság. Nemrégiben még tagadták az anonim migránskártyák létezését, azután azt állították, hogy csak Görögországban használhatók, most már bevallják, hogy létezik ilyen Törökországban is.

A Törökországban tartózkodó, főként szíriai menekült családok jelenleg családtagonként havonta 120 török lírát (mintegy 6000 forint) kapnak az Európai Unió (EU) által is támogatott pénzbeli - köztük bankkártya alapú - segélyprogramok keretében.

Az unió eddig nagyjából 1 milliárd eurót (mintegy 320 milliárd forint) különített el a programra

- közölte az Európai Bizottság csütörtökön.

A tájékoztatás szerint az uniótól a legnagyobb ilyen jellegű támogatást a törökországi program kapja, mivel Törökországban tartózkodik a legtöbb menekült a világon, jelenleg mintegy 3,5 millió ember, akiknek a túlnyomó többsége a szíriai konfliktus elől menekült el.

A Törökország által regisztrált menekültek, menedékkérők nehéz körülmények között élnek, küzdenek a normális élet lehetőségéért, ellátásuk pedig Törökország számára hatalmas kihívást jelent - hangsúlyozta a bizottság.

Arról azonban egyetlen szót sem szóltak, hogy ki hatalmazta fel a bizottságot ilyen akciókra, és arról sem, miért kellett mostanáig össze-vissza hazudozni a programról.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?