KÜLFÖLD

Újabb európai nagyhatalom tervez falat építeni a migránsok ellen

A sikeres tengeri akciók után az olasz belügyminiszter úgy döntött, hogy ideje megállítani a szárazföldön is az illegális bevándorlást.
  • Szerző: wm

Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter bejelentette, hogy egy olyan fallal kívánja megállítani a migrációt a szárazföldön, mint amilyet Donald Trump amerikai elnök tervez a mexikói határhoz. A belügyi tárca vezetője hatalmas eredményeket ért el a szigorú rendeleteinek köszönhetően a tekintetben, hogy megállítsa a tömeges bevándorlást a tengeri útvonalakon. A hivatalba lépése utáni első évben 90 százalékkal csökkent a tengeren keresztül próbálkozó Olaszországba érkező illegális bevándorlók száma.

Matteo Salvini azonban úgy látja, hogy itt az ideje a szárazföldön is valamit tenni, mivel a legfrissebb jelentések azt mutatják, hogy a balkáni útvonalon egyre több migráns próbál Nyugat-Európába jutni.

Az EP-választásokat nagy fölénnyel megnyerő Liga párt vezetője azt gondolja, hogy a legjobb megoldás egy fal felépítése lehetne.

A miniszter egy interjúban utalt arra, hogy Boszniában migránsok tízezrei várakoznak, őket pedig csak egy olyan fizikai határral lehet megállítani, mint amilyet a magyar kormány is építtetett, vagy amilyet az amerikai elnök tervez a déli határszakaszra. Salvini azt is közölte, hogy a Szlovéniával közös határszakaszhoz építenék a kerítést. Az adatok szerint idén eddig 780 illegális bevándorló kelt át Szlovéniából Olaszországba, tavaly egész évben ugyanez a szám 446 volt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?