KÜLFÖLD

Újabb botrányos ítélet született egy 14 éves lány megerőszakolása kapcsán

A magdeburgi bíróságon elhangzott ítélet szerint egy év tíz hónapot ér egy 14 éves lány megerőszakolása. A tettes egy afgán migráns, aki a bűncselekmény elkövetésekor épphogy elmúlt 18 éves.
  • Szerző: WM

Az ügyészség három és fél év letöltendő börtönt, míg a védő ügyvéd két év felfüggesztett büntetést kért a ma már 20 éves Zahid S.-re. Az ügyben eljáró bírónő az ítélethirdetéskor elmondta, hogy a fiatal áldozatot egy életen át el fogja kísérni ez az embertelen bűncselekmény.

Egy ilyen brutális támadás minden nő rémálma

– tette hozzá. Az elkövető 2018-ban a nemi erőszak elkövetésekor 18 éves és két hónapos volt, a bírónő mégis úgy döntött, hogy a fiatalkorúak esetében alkalmazandó enyhébb büntetésben részesíti. Továbbá a migráns javára írták, hogy részleges beismerő vallomást tett, elmondása szerint megbánta tettét, és a bíróságon elárulta a bűntársa nevét.

Képünk illusztráció
Fotó: 123RF / 123RF

2018 október 13-án az afgán fiatal a barátaival bulizni indult. Az este folyamán a társaság összetalálkozott az erősen ittas állapotban lévő tinédzserrel. A fiatal migránsokból álló banda tagjai azt mondták a részeg lánynak, hogy ne féljen, majd ők vigyáznak rá. Zahid S. azonban úgy döntött az egyik barátjával, hogy egy sötét parkolóba viszik a lányt, ahol elkezdték fogdosni, molesztálni. Végül mindketten megerőszakolták a lányt, de a nyomozók nem tudták minden kétséget kizáróan megállapítani, hogy milyen sorrendben. Az egyetlen, ami biztos, hogy Zahid S. jelen volt, a DNS mintáját a tinédzser több ruhadarabján is megtalálták. A másik elkövető ellen a mai napig még vádat sem emeltek.

Az afgán fiatal egyébként kíséret nélküli fiatalkorúként érkezett pár évvel ezelőtt Németországba. A menedékkérelmét már korábban elutasították, de ennek ellenére sem toloncolták ki az országból. A bírónő az utolsó tárgyalási napon megjegyezte, hogy Zahid S.-nek a mai napig nem sikerült beilleszkedni a társadalomba, nem keresett munkát magának és a német nyelvet sem beszéli.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?