KÜLFÖLD

Újabb antiszemita támadás történt Berlinben

A német fővárosban egyre gyakoribbak az antiszemita jellegû támadások. A tömeges migráció a rasszizmus egy új fajtáját hozta Európába...
  • Szerző: wm

Antiszemita támadás gyanújával vett őrizetbe a berlini rendőrség nyolc szír migránst vasárnap hajnalban. A rendőrség közlése szerint a bevándorlók hajnali egy óra körül egy honfitársuktól kértek tűzet, majd ekkor vették észre, hogy a szír férfi nyakláncán egy Dávid-csillagot formázó medál van. A muszlim támadóknak ez nagyon nem tetszett, ezért először csak számon kérték, majd lökdösni és ütögetni kezdték.

A férfit a történtek után sürgős orvosi ellátásban kellett részesíteni.

A német fővárosban egyre gyakoribbak a migránsok által elkövetett antiszemita jellegű támadások. Pár hónappal ezelőtt járta be a világsajtót az a kép, amelyen muszlim fiatalok izraeli zászlókat égetnek a Brandenburgi kapu előtt. Nem sokkal ezután pedig egy zsidó férfira övvel támadt egy muszlim bevándorló, mert az kipát viselt a fején.

Biztonságpolitikai szakértők egyetértenek abban, hogy a 2015-ös tömeges migrációval egy újfajta antiszemita hullám érte el Európát. 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?