KÜLFÖLD

Újabb áldozatokat követelt a Kék Bálna: hídról vetették le magukat a tinik

Egy 18 és egy 15 éves diáklány a Kék Bálna öngyilkos kihívásban vett részt. A mentősök is megdöbbentek, mit találtak a lányokon.
  • Szerző: Ripost

Tovább szedi áldozatát az öngyilkos kihívás, a Kék Bálna. Múlt héten két orosz lány halt meg az őrült internetes játék miatt, most pedig egy 18 és egy 15 éves lány is áldozatul esett.

A 18 éves lány Portugáliában vetette a mélybe magát egy vasúti hídról. Túlélte a zuhanást, bár a lábai több helyen is eltörtek. A mentősök elmondták, a lábába késsel az "Igen" szót karcolta, a bal tenyerébe pedig az "F 57"-et.

A szomszédban lakók értesítették a mentőket. A lány állapotáról csak annyit közöltek, súlyos, de stabil.

De nem ő az egyedüli áldozat. Barcelonában egy 15 éves lány került kórházba, mert szintén a Kék Bálna játékában vett részt. Az ő életét csak az mentette meg, hogy a szülei rájöttek, mire készül.

A spanyol kislány egy hónappal korábban kezdte el a játékot, és mindig pontos utasításokat kapott arról, mit is kell csinálnia. Kezdetben még csak a vonatok száguldását kellett néznie, majd már késsel kellett csonkolnia magát, és erről képeket is kellett feltöltenie a netre bizonyítékként.

A kihívás szerint egy száguldó vonat elé kellett volna vetnie magát. A lány el is indult. Szerencséjére korábban az egyik rokonát beavatta a tervébe, aki idejében értesítette a hatóságot, így meg tudták menteni a lány életét. Arról nincsenek pontos információk, milyen sérüléseket szenvedett - írta a Daily Mail.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?